Gent jove parlant d’innovació en 59 segons

Foto 20121019 14

El misteriós concepte de falla innovadora van ser un dels punts estrella en el debat “59 segons de Falles“, a més de les iniciatives més originals d’algunes comissions falleres i el trencament de tòpics. La trobada celebrada ahir de vesprada al Palau de l’Exposició, encara que va ser organitzat pel grup polític Compromís, va tindre participants de tota la gama cromàtica des de rojos fins a blaus. Ara, el pròxim haurà de dir-se “59 minuts de Falles”, perquè amb un minut alguns no tenien ni per a començar.

En un col·loqui on els participants només tenien 59 segons per a les seues intervencions, es va tractar el tema de la innovació tant en el monument com en les activitats falleres. Un concepte del qual hi havia molt a parlar, perquè com es va comentar, es diu que es “innovador” tractar en el monument certs temes com el maltractament que des de fa temps ja existix en les falles. Per altra banda, es van comentar iniciatives destacades d’algunes comissions de la veu d’elles mateixes, com el festival de curts de Lepant-Guillem de Castro (cine), el carnet verd de Sevilla-Dénia (finançament), el “Club de les Històries” de Borrull-Socors (monòlegs), les publicacions de Sanchís Bergón-Túria i el “Cacau i Tramussos” de Santa Maria Micaela-Martí l’Humà (col·loquis). Però també hi hagué lloc per a parlar del monument i de falles que el valoren molt com General Barroso-Litògraf Pasqual Abad, que ha comptat amb el dibuixant Paco Roca per a la gran enguany, o Mossén Sorell-Corona, una comissió que destaca pels seus monuments diferents. A més, en la sala estaven presents els components del grup d’artistes fallers Projecte Encés, entre d’altres, els quals van intervindre en la qüestió de la falla innovadora. Per altra banda, també va dir-se que haurien d’utilitzar-se les Falles per a promocionar la cultura de la ciutat.

Foto 20121019 12

En la reunió van trobar-se cares molt conegudes del món faller com Ángeles Hernández (que era la moderadora); Pere Fuset (representant de Compromís en la rectora Junta Central Fallera, control·lador del temps d’intervenció); components de l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) incloent el seu president, Jesús Peris; el guionista de falles Quino Puig; Ferran Martínez, de la Falla Cronista;  i el locutor de Ràdio 9 Alejandro García.

Foto 20121019 11

 

 

Una idea sobre “Gent jove parlant d’innovació en 59 segons”

Los comentarios están cerrados.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar