Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Del Pregón a la Crida?

El ‘Tirant’ de Na Jordana torna el 29 de setembre

tllTirant lo Blanc no es cansa, i el tio any rere any des de fa dotze, apareix per la Falla Na Jordana quan s’apropa el 9 d’octubre. Enguany el tindrem de nou en el “Tirant de Lletra” d’esta comissió, el qual començarà el 29 de setembre a les 20.00 hores dins del Museu Centre del Carme.

 

Ja està ací la lectura dramatitzada del clàssic de la literatura valenciana Tirant lo Blanc, la qual pretén contribuir a la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana mitjançant la reivindicació de la cultura i la llengua pròpia. Una lectura que des de fa dotze anys ha comptat amb l’ajuda de voluntaris de tot tipus: polítics i electors; esportistes i aficionats; escriptors, periodistes i lectors; representants del món de la música, de les arts escèniques i del món de l’espectacle i espectadors; artistes i crítics; lingüistes, filòlegs i parlants; representants de l’organisme rector de la festa i fallers de base; veïns i visitants; etc…

A banda de la representació llegida de la novel·la (a la qual qualsevol pot participar), el “Tirant de Lletra” es complementa amb exposicions, audiovisuals, conferències i molt més. Enguany, la sessió d’obertura serà el 29 de setembre a les 20.00 hores al claustre de l’antic Convent del Carmen, actual Centre del Carme (carrer Museu, 2, València). Allí tindran llocs primeres lectures, el pregó i un concert de benvinguda.