Una setmana cultural que refresca amb orxata

costa y borras

Buf, quina calor… ¿T’abellix una orxateta? Aleshores t’agradarà la setmana cultural que la Falla Costa y Borrás-Agustina d’Aragó comença demà passat. La comissió dedicarà fins el dissab te uns dies a esta beguda tan valenciana i que tant s’agraïx quan pega el sol com hui, ja siga granissada o líquida. I entre fartó i fartó, presentació de projectes de falla i de representants de la comissió.

La inauguració de la setmana cultural serà este dimecres 13 de juny, a les 20 hores. La comissió ha convidat a l’acte, entre d’altres, la fallera major de València, Sandra Muñoz ; l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría; la delegada de Protocol de l’Ajuntament d’Alboraja, M. Jesús Furió; el president de la Societat Musical d’Alboraia , José Carbonell; i un dels majors productors de xufa, Justo Pannach. En eixe moment també s’obrirà una exposició sobre la temàtica de les jornades. Una hora després s’oferirà una degustació de productes realitzats amb orxata.

El dijous 14 a les 20 hores, començarà un col · loqui sobre Alboraia, la seua horta i la importància de la xufa. Al finalitzar, hi haurà una degustació d’orxata i fartons. El divendres 15, també a les 20 hores, es farà un parèntesi en el tema per al nomenament oficial dels representants de la comissió per a l’exercici 2012-2013 i la presentació dels esbossos de les falles a càrrec dels seues artistes. Després es tancarà l’exposició.

Ja en dissabte 16, el matí estarà dedicat al xiquets, hi haurà dinar popular, i a continuació entrega dels trofeus dels campionats de truc, dòmino i parxís. A les 16.30 hores es presentaran els integrants dels equips de la falla per a les competicions de futbol 7, pàdel, birles i pilota valenciana. Per últim, a les 19.30 hores, la banda d’educands de la Societat Musical d’Alboraia farà un concert, i a la nit, discoteca mòbil.