Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Cine i teatre en les falles d’Avinguda Portugal

Molt escèniques són les falles que plantarà la Falla Avinguda Portugal-Fragata l’any que ve, ja que una anirà de cine i altra sobre teatre. L’artista que les realitzarà, Ricardo Alcaide, les va presentar i explicar ahir al casal de la comissió. ¡Silenci, càmera… acció!

La falla gran tindrà per lema El Cinema que paradís… i, com el seu nom indica, va dedicada al sèptim art. En ella trobarem un director de cine clàssic que busca escenes per a la seua pel·lícula final, plantejant-se escenes (que a la vegada ho són de la falla) com una cabina dels Germans Marx, que és el Congrés dels Diputats on no es posen d’acord; Rato Gable en un moment de Allò que Bankia s’endugué; el passeig de la fama amb actors valencians i òscars a nominats; el ministre d’Hisenda Nosferatu-Montoro; i un detall de la pel·lícula Ministres al bord d’un atac de nervis pels retalls, l’atur i la prima de risc.

esboscine

El to de la falla infantil és completament diferent. Amb el títol Anem al teatre, ensenyarà als xiquets com es fa una obra de teatre per dins i per fora. Mostrarà una caixa escènica en forma de cub que tindrà una representació d’una obra de teatre infantil en cadascun dels seus costats, veient-se l’escenografia, el treball d’il·luminació, els telons, i per altre costat el pati de butaques amb el públic. El remat serà un xiquet que juga amb les màscares clàssiques del teatre que representen la comèdia i la tragèdia.

esbosteatre