¿Has leído "La falla (el monumento)"?

Èxit de les visites guiades pel Museu Faller

Més de 270 persones de diverses localitats han visitat el Museu Faller de València guiats per membres de l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF). Amb esta iniciativa, a més de saber què nassos signifiquen els ninots indultats, els visitants han comprovat el valor patrimonial d’eixe museu i de les Falles en general.

Ahir, i amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu Faller de Montolivet va ser un dia de visites guiades tant de matí com de vesprada. Particulars i comissions falleres de diverses localitats (València, Alcàsser, Aldaia, Elda, Paterna, Sagunt, Silla i Torrent) van passejar per eixe antic convent amb la companyia de membres de l’ADEF com són Javi Mozas, Iván Esbri, Rubén Tello, Josep Lluís Marín i el propi president de l’associació Jesús Peris.

Amb esta iniciativa, l’ADEF continua ocupant-se de divulgar el valor patrimonial d’eixa col·lecció de ninots indultats, tasca que va començar-se amb els tres volums del catàleg de la mateixa L’indult del foc (2000-2005) i la Guia del Museu Faller de València (2010). L’associació considera que cal impulsar el Museu Faller com a element bàsic del patrimoni cultural de la festa i com a element promocional de la mateixa. Per això recomanen que, en vista de la candidatura de les Falles a ser patrimoni cultural immaterial per parte de la Unesco, s’amplien els seus continguts, s’incorporen nous recursos que donen una visió més àmplia de les peces del museu i de les Falles en general i, cosa important, que se li reconega oficialment que és un museu.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar