Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Èxit de les visites guiades pel Museu Faller

visites guiades Museu Faller 01Més de 270 persones de diverses localitats han visitat el Museu Faller de València guiats per membres de l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF). Amb esta iniciativa, a més de saber què nassos signifiquen els ninots indultats, els visitants han comprovat el valor patrimonial d’eixe museu i de les Falles en general.

Ahir, i amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu Faller de Montolivet va ser un dia de visites guiades tant de matí com de vesprada. Particulars i comissions falleres de diverses localitats (València, Alcàsser, Aldaia, Elda, Paterna, Sagunt, Silla i Torrent) van passejar per eixe antic convent amb la companyia de membres de l’ADEF com són Javi Mozas, Iván Esbri, Rubén Tello, Josep Lluís Marín i el propi president de l’associació Jesús Peris.

Amb esta iniciativa, l’ADEF continua ocupant-se de divulgar el valor patrimonial d’eixa col·lecció de ninots indultats, tasca que va començar-se amb els tres volums del catàleg de la mateixa L’indult del foc (2000-2005) i la Guia del Museu Faller de València (2010). L’associació considera que cal impulsar el Museu Faller com a element bàsic del patrimoni cultural de la festa i com a element promocional de la mateixa. Per això recomanen que, en vista de la candidatura de les Falles a ser patrimoni cultural immaterial per parte de la Unesco, s’amplien els seus continguts, s’incorporen nous recursos que donen una visió més àmplia de les peces del museu i de les Falles en general i, cosa important, que se li reconega oficialment que és un museu.