Fallas para falleros y no falleros según Candreu

La creu de maig que li agradaria a Di Caprio

Moltes comissions falleres han fet plantà últimament, però no de falles, sinó de creus de maig. Algunes són d’un estil molt tradicional, però d’altres són tan curioses com les de Duc de Gaeta-Pobla de Farnals i Francesc Climent-Uruguai. La primer té un estil modern, semblant que estiga per triplicat com alguns formularis, i l’altra és un homenatge a les víctimes del Titanic amb la nau enfonsant-se i tot. ¿Vols vore-les?

Unes 60 creus s’han posat als carrers de València, i no sols de fallers, ja que nombroses associaciones en tenen la seua. D’elles, Lo Rat Penat n’ha premiat a huit en dues categories. En la categoria A, el premi extraordinari Paco Domingo ha sigut per a la Junta de Festes en honor a la Mare de Déu dels Desemparats del Grup de Vivendes Mare de Déu dels Desemparats; el primer premi, per a la Falla Almirall Cadarso-Comte d’Altea; el segon, per a la Falla Palleter-Erudit Orellana; i el tercer, per a la Falla Plaça de la Creu-Els Àngels. Quant a la categoria B, el premi extraordinario Pere Delmonte l’ha rebut l’Associació Cultural de les Festes en honor al Santíssim Crist de Natzaret; el primer premi, per a la Falla Exposició; el segon, per a la Falla San Rafael-Antón Martín; i el tercer, per a Duc de Gaeta-Pobla de Farnals.

CreuDuc2012

Creu de maig de Duc de Gaeta-Pobla de Farnals

CreuCliment2012

Creu de maig de Francesc Climent-Uruguai