¿Has leído "Los museos falleros"?

La vessant fallera de Mingote

Mingote 8

Hui ha passat a millor vida l’humorista gràfic Antonio Mingote, i no en el sentit d’haver-se anat al Carib a viure, sinó perquè se n’ha anat per a sempre. Ens ha deixat milers de vinyetes divertides, però també un poquet d’experiència relacionada amb les Falles, com haver sigut mantenidor d’una fallera major de València i haver col·laborat en una falla molt especial.

La relació amb la festa fallera d’este reconegut dibuixant ja comença amb el seu nom complet, encara que d’una manera un poquet rebuscada. En realitat es deia Ángel Antonio Mingote Barrachina, i com ja s’intuïx pel seu segon cognom,  estava emparetat amb la coneguda família de restauradors valencians de la qual el membre més conegut en el món faller és Jesús Barrachina, president de la Falla Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal des de 1986.

Però de vegades, el seu treball s’ha dirigit a les Falles. Una vegada va dedicar un número del setmanari humorístic Don José, que dirigia ell, a esta festa, i ho va fer des d’una perspectiva intel·ligent i allunyada dels tòpics. Però a més va ser mantenidor de la fallera major de València de 1994, Laura Segura Hervás (que casualment, o no, era fallera de Convent Jerusalem), i l’any anterior va col·laborar en una curiosa falla: la que va plantar-se a l’estudi del programa Un, dos, tres dedicat a les Falles. En este televisiu monument, Mingote va dibuixar diversos elements negatius de la societat.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar