Crònica negra de les Falles 2012

Esta setmana fallera que recentment ha acabat (perdó per recordar-ho) en general ha sigut magnífica, però ha tingut tres greus successos relacionats amb els monuments fallers: la cremà anticipada i amb mala llet de Molinell-Alboraia, la caiguda de Just Vilar-Mercat del Cabanyal mentre es plantava, i la destrossa de part de les dos falles de Castielfabib-Marqués de Sant Joan. Repasem-ho.

El 12 de març, els fallers de Molinell-Alboraia es desdejunaven amb diverses peces cremades de la seua falla gran , incloent el porquet vidriola que li servia de base. Per la nit, un desconegut de presuntament quaranta anys va provocar l’incendi . Va ser tan dramàtic el succés per a la comissió que el president de Junta Central Fallera, Francisco Lledó, i la fallera major de València, Sandra Muñoz, van anar a lloc dels fets per a transmetre’ls tranquil·litat i el seu suport, i a partir d’eixe moment es va contractar un vigilant per als dies previs a la plantà. Per la seua banda, l’artista faller, José Espinosa, va afanyar-se en reconstruir la peça que era un porc, bàsica per a muntar la falla, i ho va fer d’una manera molt enginyosa: construint una urna funerària per a l’animal cremat amb un cartell que recorda què li va passar.

 

Dies després, concretament el 15 de març vora les 8.30 hores del matí, va caure el remat de Just Vilar-Mercat del Cabanyal. La falla, que només tenia la part central muntada, va sofrir diversos danys en caure una cabra que hi havia a la part superior. Ràpidament el seu artista, José Luis Pascual Nebot, va començar la reparació i el cadafal estava enllestit abans que passara el jurat el matí del dia 16. A pesar d’això, sembla que la comissió fallera no va quedar contenta amb el resultat.

Per últim, i ja dins de la setmana fallera, les dues falles de Castielfabib-Marqués de Sant Joan van aparéixer trencades el matí del 18 de març. Suposadament, el vandalisme d’uns visitants inoportuns van enderrocar  algunes torres de fusta de la gran i uns quants talls de les plantes que formaven la infantil.

A pesar d’estos problemes, els fallers afectats han continuat gaudint de les Falles 2012 i han cremat el seus monuments, encara que no de la mateixa manera en què van ser concebuts.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar