Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Las Fallas de la riada?

Uns 7.000 kilos de Leonardo s’alçaran dimarts

nj20129

Leonardo da Vinci, este gran geni de la història, arriba al remat de Na Jordana amb uns kilos de més: uns 7.000 pessa només el cap, que pujarà d’una peça dimarts que ve a les 20.00 hores. En les escenes, molta diversió i codis QR que les ampliaran (virtualment, clar). Són detalls que van descobrir-se ahir al casal de la comissió, junt al llibret d’este exercici.

nj20121

L’enorme cap de Leonardo da Vinci que fa de remat de la falla construïda per Manolo García, fet amb 240 kilòmetres de vareta i huit milions de grapes, està a hores d’ara desmuntat a la plaça del Portal Nou, esperant ser ensamblat per a pujar al seu lloc d’una peça gràcies amb una gran grua. I ho farà de manera que mire al vell llit del Túria, fet que és una novetat respecte a anys anteriors. És la part més coneguda del monument de Na Jordana d’enguany, però en ell també hi haurà escenes satíriques que, basades en invents de Leonardo, fan referència a personatges i situacions actuals. Per altra banda, en les bases es col·locaran codis QR (quadres blancs amb punts negres) que, llegits amb un programa especial que pot descarregar-se en el telèfon mòbil, ampliaran la informació de l’escena i fins i tot oferirar fotos de la mateixa en el taller; eixa aplicació està disponible per a iPhone i Android i es pot buscar amb les paraules “Falla Na Jordana”. Per a esta iniciativa, la comissió ha comptat amb la col·laboració de l’Institut de Robòtica de la Universitat de València.

nj20122

Quant a la falla infantil, el president de la comissió Pere Borrego va comentar que estan molt il·lusionats amb la mateixa i que esperen un bon premi gràcies al treball de l’artista Joan Blanch. Borrego també va destacar el descontent de la comissió per no haver-se emportat un bon premi en el concurs de presentacions, acte en el qual van posar una gran il·lusió també.

nj20124

Per últim, en relació al llibret, enguany és menys voluminós que en anys anteriors i conté una explicació de la falla gran escrita per Jesús Català, un article sobre un futbolista anomenat Leonardo redactat per Jesús Peris, i un record de la falla de Na Jordana de 1994 (Ojo que la están peinando) elaborat per Joan Castelló i Vicent Borrego.

nj20125