¿Has leído "El Coloso que resucitó"?

Al tombe, Salamanca-Comte d’Altea

escutscaI mentre ja comencen a arribar al carrer peces de les falles més grans de València (ja hi ha “plàstics” de Sueca-Literat Azorín, Nou Campanar, Na Jordana, Cuba-Literat-Azorín, l’Antiga, Cuba-Literat Azorín i d’altres), la més xicoteta falla de Salamanca-Comte d’Altea no renuncia a la plantà tradicional “al tombe” i la posarà en marxa el dia 12 de març a les 20.00 hores. Els fallers hauran de menjar bons bunyols eixe dia per a pujar el monument amb força.

La plantà “al tombe” és una modalitat en la qual el remat de la falla s’alça espentant-lo un grup de persones, que és com es realitzava este acte quan les falleres eren més menudes i no s’utilitzaven grues. A l’encreuament dels carrers Salamanca i Comte d’Altea, al barri valencià de Russafa, el públic pot vore en viu i en directe com es fa el pròxim dilluns.

La falla que es plantarà és una visió crítica al barri de l’Eixample de l’artista faller Juanjo García, i que té per lema Per exemple, l’Eixample.