Tots els ‘Pensat i fet’, en una mà

¡I sense ser un forçut! L’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) ha recopilat en un DVD tots els números de la mítica revista fallera Pensat i fet, treball que es presentarà el proper dijous, 1 de març, a les 20 hores al Col·legi Major Rector Peset (València). Esta edició va acompanyada per un estudi de la publicació i un índex dels vora 650 autors que han col·laborat en tota seua la història entre 1912 i 1972.

Amb motiu del centenari de la revista Pensat i Fet, s’ha publicat una edició facsímil i digitalitzada d’esta revista que encara és buscada per molts col·leccionistes per ser ja mítica en la premsa fallera. La recopilació, que anirà dins d’un DVD i recollirà tots els números publicats entre 1912 i 1972 (no inclou, doncs, la seua última època més recent), ha restaurat els colors originals de les pàgines i permet fer recerques de paraules entre les 2.400 pàgines de l’edició. A més, els números s’acompanyaran per un estudi previ a càrrec de l’ADEF i un índex d’autors d’articles i il·lustracions.

La revista, de la qual es complix ara el centenari de la seua fundació, va ser un important factor cultural dins del món faller. En efecte, en ella han publicat persones tan rellevants i diferents de la literatura valenciana com Carles Salvador, Xavier Casp, Nicolau Primitiu, Jaume Bru i Vidal, Enric Soler i Godes, Joan Fuster, Maximilià Thous, Francesc Almela i Vives, Martí Domínguez, Beatriu Civera o Carmelina Sánchez Cutillas.

Durant la presentació del dijous vinent llegiran una selecció de poemes publicats en la revista el poeta Salvador Bolufer i la periodista Reis Juan.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar