Tots els ‘Pensat i fet’, en una mà

pensatifet¡I sense ser un forçut! L’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) ha recopilat en un DVD tots els números de la mítica revista fallera Pensat i fet, treball que es presentarà el proper dijous, 1 de març, a les 20 hores al Col·legi Major Rector Peset (València). Esta edició va acompanyada per un estudi de la publicació i un índex dels vora 650 autors que han col·laborat en tota seua la història entre 1912 i 1972.

Amb motiu del centenari de la revista Pensat i Fet, s’ha publicat una edició facsímil i digitalitzada d’esta revista que encara és buscada per molts col·leccionistes per ser ja mítica en la premsa fallera. La recopilació, que anirà dins d’un DVD i recollirà tots els números publicats entre 1912 i 1972 (no inclou, doncs, la seua última època més recent), ha restaurat els colors originals de les pàgines i permet fer recerques de paraules entre les 2.400 pàgines de l’edició. A més, els números s’acompanyaran per un estudi previ a càrrec de l’ADEF i un índex d’autors d’articles i il·lustracions.

La revista, de la qual es complix ara el centenari de la seua fundació, va ser un important factor cultural dins del món faller. En efecte, en ella han publicat persones tan rellevants i diferents de la literatura valenciana com Carles Salvador, Xavier Casp, Nicolau Primitiu, Jaume Bru i Vidal, Enric Soler i Godes, Joan Fuster, Maximilià Thous, Francesc Almela i Vives, Martí Domínguez, Beatriu Civera o Carmelina Sánchez Cutillas.

Durant la presentació del dijous vinent llegiran una selecció de poemes publicats en la revista el poeta Salvador Bolufer i la periodista Reis Juan.