Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Dónde verlas?

La ‘corrida’ de Juanjo García

descossio10

¡Vaja faena la de l’artista faller Juanjo García! Dimarts passat va presentar el seu diccionari fallero-taurí Descossío al casal de la Falla Sanchís Bergón-Túria amb una correguda plena de públic conegut de les falles i el toreig com l’artista Vicent Luna, el torero Vicente Barrera, la fallera major de València Sandra Muñoz i el president de JCF Francisco Lledó, i un cartell amb els periodistes Emilio Polo i Julio Fontán, i la fallera major de València 2011 Laura Caballero.

descossio8

En la línia del monument que plantarà la comissió amb el lema No hi ha quint roí i construït pel propi Juanjo García, el casal de Sanchís Bergón-Túria va convertir-se en una plaça de bous el 21 de febrer on la “correguda” va tenir en la presidència la fallera major de València, Sandra Muñoz, la de la comissió, Mireia Jorge, i els seus respectius presidents, Francisco Lledó i Vicente Asensio. Ente el públic, persones tan destacades com l’artista faller i gran aficionat als bous Vicente Luna, i els toreros Manolo Carrión, Vicente Barrera i Rafa Ferraro. Salvador Peiró presentó este pecular acte que va comptar amb les intervencions de Julio Fontán, Laura Caballero i Emilio Polo, els quals acabaren eixit per la porta gran, mentre que l’actriu Inma Guerrero i l’artista falller Javier Santes amenitzaven els temps morts amb pasdobles taurins.

descossio6

I després de l’espectacle va arribar la presentació del Descossío, diccionari fallero-taurí en clau d’humor escrit per l’artista Juanjo García, com ja s’ha comentat, i en el qual col·labora tant gent del món faller com del taurí. L’acte el va tancar l’entrega dels primers exemplars a les falleres majors i amb una intervenció desenfadada del “nou en la plaça” de president de Junta Central Fallera, Francisco Lledó.