Les candidates a cort ho són per vocació

És la principal conclusió que va eixir de la xarrada d’este dimecres amb el tema “Cort d’honor: ¿promoció o devoció?”, celebrada (per fi, després d’haver-se ajornat), al casal de la Falla Illes Canàries-Trafalgar. La participació dels contertulis, una candidata a la cort d’honor de la fallera major de València (Patricia García), dues components de cort d’honor (Susana Gavilá i Carla Ibáñez) i l’anterior president de Junta Central Fallera (Félix Crespo), moderats pel periodista Quique Collado, va ser enriquidora i entretinguda. Laura Caballero, fallera major de València 2011, va ser la convidada sorpresa.

En efecte, en el debat va quedar clara una idea que va llançar Félix Crespo: que la majoria de les candidates a cort d’honor de la fallera major de València ho fan per amor a la festa, no amb idea de promocionar-se personalment. Va reconéixer que sí que s’han donat casos de xiques que volen la cort com a instrument per a eixa autopromoció, però normalment es detecten durant les seleccions. Es va recordar un cas bastant clar de fallera major de València per devoció a la festa, Glòria Martínez Amigó, que era dependienta abans del nomenament i va tornar al mateix treball quan se li va acabar el regnat.

També va parlar-se de “recomanacions” de determinades falleres per arribar a ser de la cort d’honor. De nou va intervenir Félix Crespo, qui va comentar que en l’acte de la Fonteta tot són especulacions sobre quins amics té cada candidata per a pasar la selecció, i la cosa es fa més intensa quan la cort ja està triada i falta el pas de seleccionar la fallera major de València.

En definitiva, va ser una reunió molt amena on els ponents van descobrir detalls interessants sobre el món de les corts d’honor de les falleres majors de València.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar