Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Els 40 anys de Falla La Victòria, en el seu llibret

victoriaLa Falla La Victòria, del Port de Sagunt, està clar que no patix crisi dels quaranta, ja que per a celebrar este aniversari ha editat un llibret commemoratiu. Són quasi 200 pàgines que repasen els fets més importants de la comissió durant este període, les quals va presentar ahir per la vesprada el periodista Paco Varea, en un acte on també van presentar-se les maquetes de les dues falles que plantaran d’ací a un mes, les quals concursaran en secció especial.

En la presentació, celebrada al Centre Cívic Antic Sanatori  de la localitat, va assistir nombrós públic tant de fallers com de la Junta Local de Sagunt. En ella va descobrir-se que el llibret té un tiratge de 700 exemplars i que compta amb les il·lustracions d’Antonio Cosín, la maquetació de Yogur de Fresa i la coordinació de Miguel Ángel Alegría, fundador de la comissió fallera. Este últim ha escrit un article en el llibret anomenat “Fem 40 anys”, però n’hi ha molts més com el de Paco Quiles, periodista i faller, que relaciona la història del Camp de Moverdre amb el naixement de les Falles d’esta comarca, i el de l’esmentat Paco Varea.

El llibret concursa en els premis de la Generalitat Valenciana per a promoció i ús del valencià, així com en el premi “Mestre Ortifus” inclòs en els Premis de les Lletres Falleres.