¿Has leído "La plantà"?

Santa M. Micaela proposa canvis en l’Exposició del Ninot

Per a preparar una pòcima per a atraure diners, ¿què millor ingredient que un poc d'Urdangarín?Mira que està donant a parlar l’Exposició del Ninot: que si els cristalls no deixen fer les fotos bé, que si estan massa pegats els ninots, que si a la carpa et quedes més rígid que les figures exposades per culpa del fred… I ara, els premis als ninots de secció. Una major importància als millors ninots de secció i canvis en la seua elecció és bàsicament el que demana la Falla Santa Maria Micaela-Martí l’Humà. La comissió ha realitzat esta petició formalment a Junta Central Fallera amb l’esperança que la porte al ple per a que siga aprovada per l’assemblea de presidents i entre en vigor l’exercici que ve. ¿I què es el que demanen exactament?

La comissió fallera de Santa Maria Micaela considera que seria beneficiós que els premis als millors ninots de cada secció tingueren més importància, i no foren només els indultats els que cridaren l’atenció del públic.  Així, demanen que se sàpia quines figures han guanyat eixos guardons el dia 1 de març (i no quan s’acaba l’Exposició del Ninot, com ara), col·locant un cartell a cada guanyador indicant esta circumstància, o bé que als tres millors ninots de cada secció se’n pose un que diga “Nominat a millor ninot” en eixa data i, una vegada tancada l’exposició, anunciar el que haja obtingut el primer premi.

Per altra banda, altre suggeriment és que el jurat que vota els millors ninots de secció haja realitzat el curset de jurat de Junta Central Fallera i el Gremi d’Artistes Fallers. Proposen que el composarien 12 persones dividides en quatre grups de tres, encarregant-se’n un de visitar la meitat de les seccions majors, altre grup de l’altra meitat, altre d’una meitat de les seccions infantils, i altre de l’altra meitat d’infantils, sent tant altes com baixes les seccions que puntua cada grup.