Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Fallas en la Guerra Civil?

Mirant un segle de premsa fallera

Exposició 100 anys premsa fallera_20120201_006.JPG¡Com passa el temps! Sembla que va ser ahir, però el mes que ve farà un segle del primer número del Pensat i Fet, una mítica revista dedicada a la festa fallera. Per a commemorar este fet, ahir va inaugurar-se al Centre Comercial Ademuz l’exposició “100 anys de premsa fallera“, plena de publicacions falleres de totes les èpoques i il·lustracions originals publicades en algunes de les mateixes. Ramon Estellés i Manolo Sanchís en són els “culpables”.

L’exposició conté un bon nombre de dibuixos originals publicats en revistes falleres antigues, molts dels quals van figurar en portades, així com exemplars de revistes dedicades a les Falles ja desaparegudes com Pensat i Fet, Nit de Foc i Artfa; números antics d’algunse encara existents com Actualidad Fallera, Cendra i El Turista Fallero; i especials de diaris com Levante i Las Provincias.

Els comissaris d’esta mostra són Ramon Estellés i Manolo Sanchís, sent este últim qui més elements ha cedit per a la mateixa. A l’acte de presentació van estar presents Francisco Lledó, president de Junta Central Fallera; les falleres majors de València, Sandra Muñoz i Rocío Pascual; la regidora socialista de l’Ajuntament de València Pilar Calabuig; el president de la Federació de Falles de Benicalap-Campanar (col·laboradora en l’exposició), Nico Garcés; i el codirector de la revista Cendra junt a Sanchis, Hernan Mir.

En el mateix lloc, la tercera planta del Centre Comercial Ademuz de València, se celebraran altres actes fallers com la presentació de la revista El Turista Fallero d’enguany, on col·labora de nou qui escriu en esta web.