La Junta Local Dénia va inaugurar les jornades culturals

elsarrelsdelaindumentariaenlafesta7.jpgEste dissabte van inaugurar-se les primeres jornades culturals de la Junta Local de Dénia al Centre d’Art de l’Estació. Ainhoa Flores i Anna Sobrecases, falleres majors de la ciutat, van tallar la cinta que donava per oberta l’exposició “Les arrels de la indumentària en la nostra festa”, la qual forma part de les esmentades jornades culturals. ¿Vols donar-i una ullada?

A les 20.15 hores del 14 de gener hi havia un bon nombre de persones esperant la inauguració de les jornades cultural. Les falleres majors de Dénia, junt Ana Kringe, alcaldessa de la ciutat; Francisco Arnau, regidor de festes;  i Jaume Bertomeu, president de la Junta Local Fallera; van acompanyar-les.

L’exposició està dividida en tres grans àreees: l’inici d’un teixit, la seua confecció i el seu resultat o finalitat.  Relacionat amb la primera hi ha mostres de teixits de Vives i Marí, teles antigues com el Brocart, Lampàs, etc , junt amb una secció d’indumentaria masculina, on es poden trobar trajes de saragüell, faller, torrentí i redissenyats que s’utilitzen a Dénia. També es poden trobar fotografies antigues i texts de Teodor Llorente i Maria Ibars.

Parlant de confecció,  es compta amb la col·laboració dels indumentaristes Carmen Asíns i Álvaro Moliner, els quals han aportat diversos vestits i complements de diferentes èpoques des del segle XVIII. I quant al resultat, és a dir, el vestit, es  fa un recorregut per totes les falleres majors de Dénia, desde 1949 fins l’actualitat a través de fotografíes, indumentària, bandes i adreços que lluiren.

A continuació hi ha unes imatges de l’exposició oferides per la pròpia Junta Local de Dénia.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar