Fallas para falleros y no falleros según Candreu

La Junta Local Dénia va inaugurar les jornades culturals

elsarrelsdelaindumentariaenlafesta7.jpgEste dissabte van inaugurar-se les primeres jornades culturals de la Junta Local de Dénia al Centre d’Art de l’Estació. Ainhoa Flores i Anna Sobrecases, falleres majors de la ciutat, van tallar la cinta que donava per oberta l’exposició “Les arrels de la indumentària en la nostra festa”, la qual forma part de les esmentades jornades culturals. ¿Vols donar-i una ullada?

A les 20.15 hores del 14 de gener hi havia un bon nombre de persones esperant la inauguració de les jornades cultural. Les falleres majors de Dénia, junt Ana Kringe, alcaldessa de la ciutat; Francisco Arnau, regidor de festes;  i Jaume Bertomeu, president de la Junta Local Fallera; van acompanyar-les.

L’exposició està dividida en tres grans àreees: l’inici d’un teixit, la seua confecció i el seu resultat o finalitat.  Relacionat amb la primera hi ha mostres de teixits de Vives i Marí, teles antigues com el Brocart, Lampàs, etc , junt amb una secció d’indumentaria masculina, on es poden trobar trajes de saragüell, faller, torrentí i redissenyats que s’utilitzen a Dénia. També es poden trobar fotografies antigues i texts de Teodor Llorente i Maria Ibars.

Parlant de confecció,  es compta amb la col·laboració dels indumentaristes Carmen Asíns i Álvaro Moliner, els quals han aportat diversos vestits i complements de diferentes èpoques des del segle XVIII. I quant al resultat, és a dir, el vestit, es  fa un recorregut per totes les falleres majors de Dénia, desde 1949 fins l’actualitat a través de fotografíes, indumentària, bandes i adreços que lluiren.

A continuació hi ha unes imatges de l’exposició oferides per la pròpia Junta Local de Dénia.