Fallas para falleros y no falleros según Candreu

La Conselleria inicia el tràmit del BIC faller

generalitatI mentre per un costat a gestionant-se la sol·licitud per a declarar les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport ja ha començat a tramitar la festa com a Bé d’Interés Cultural (BIC) Immaterial.


Amb esta declaració, el Consell pretén donar resposta a una reivindicació de la societat valenciana, segons han explicat. Sent les Falles BIC, tindran una protecció especial per part de la Generalitat Valenciana com a part de la nostra cultura. Però la Direcció General de Patrimoni Cultural vol protegir altres béns immaterials que a poc a poc aniran incoporant-se a la mateixa qualificació.

La protecció a les Falles no és només per al monument, sinó també per al seu entorn festiu, la cultura, els llibrets, la pirotècnia, la gastronomia i altres aspectes propis de la festa.