Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído El Moisés de Regino Mas?

Miniexaltació de la fallera major de Benifaió

fmbenifaio2012Les tissores no perdonen en cap lloc, i a Benifaió han fet que l’acte d’exaltació de la “pluriempleada” fallera major de la localitat, Marina Villanueva Linares, s’haja convertit en un simple acte d’imposició de banda.  La retallada en el pressupost de la Junta Local, que no és la primera en els últims anys (i ja vorem si no és l’última), ha sigut esta vegada de més del noranta per cent respecte al de 2011. ¡Quasi res!

L’Ajuntament de Benifaió, com moltes administracions d’Espanya, està retallant d’ací i d’allà i li ha llevat un bon tros a la seua Junta Local Fallera. Tanta ha sigut la retallada, que enguany s’han espantat les falleres i cap s’havia presentat a fallera major de la localitat, i han hagut d’oferir-li eixa distinció a la reina de les festes, Marina Villanueva, que també es fallera. Ella ha acceptat, amb la qual cosa també exercirà com a fallera major de Benifaió encara que sense homòloga infantil, i sense la subvenció de 1.000 euros que tenia eixe càrrec, la qual s’ha eliminat enguany.

I dins de l’ambient d’austeritat de les Falles de Benifaió, l’exaltació de la fallera major s’ha convertit un simple acte d’imposició de banda que no tindrà cap de cost per al municipi. Serà el pròxim divendres a les 20.30 al saló d’actes de la Càmara Agrària de Benifaió, i serà el punt de partida a les presentacions de les cinc comissions de la localitat.