Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Ortifus y las fallas?

Sant Valerià, que la teua falla em faça cas

firma contrato 057b

Al monument de la Falla Sant Valerià podràs dir-li cosetes, i ell també et dirà… sempre que tengas un telèfon mòbil smartphone. Esta comissió de Torrent plantarà un cadafal interactiu, amb codis QR en les escenes que quan es lligen et porten a continguts divertits en Internet. A més, el visitant podrà enviar fotos a una pàgina de Facebook preparada a tal efecte. La falla, de lema Detotalavida, és obra de l’artista torrentí Óscar García, qui va firmar el contracte amb la comissió recentment al igual que Diego Palacios, encarregat de l’infantil, en un dia on els fallers van arribar als 200 kilos d’aliments recollits per als necessitats de la localitat.

Apostant per les innovacions en el monument i per les noves tecnologies, els fallers de Sant Valerià han previst una falla interactiva on l’espectador deixa de ser una part passiva. Per una banda, amb un telèfon mòbil d’última generació ampliarà el que està veient gràcies als codis QR distribuïts per les escenes, i per altra, podrà enviar a esta pàgina de Facebook fotos “coentes” d’actes familiars (bodes, batejos, etc.), que es col·locaran en un menjador dels anys 80 que hi haurà al monument. A  més, en eixa mateixa pàgina els internautes podran publicar les seus crítiques al món faller, les quals també s’afegiran a la falla.

valeriagran

Per altra banda, la falleta infantil de l’artista Diego Palacios es dirà 30 anys fent foc, i contarà d’una manera didàctica el procés de construcció d’un monument faller, explicant els materials que s’utilitzen.

valeriainf