¿Has leído "Los trenes falleros"?

Les Falles com a patrimoni, en la setmana cultural del Mocador

mocador e1263319610142Les Falles com a patrimoni cultural immaterial de la Humanitat és el tema que la Falla El Mocador, de Sagunt, ha elegit per a la seua XI setmana cultural. Del 5 al 11 de desembre es desenrotllaran diversos actes on el debat sobre la possible declaració de la festa fallera com a tal patrimoni per part de la UNESCO és un punt important.

La setmana cultural s’inaugurarà a les 20.00 hores del dia 5, i ho farà al Consell Agrari de Sagunt. El primer acte que tindrà lloc serà una taula redona amb el tema “Les Falles, patrimoni cultural immaterial de la Humanitat”, on participaran Consuelo Matamoros (cap de patrimoni de la Conselleria de Turisme), Ángeles Hernández (directora del programa radiofònic Ser falleros), José Martínez Tormo (gestor cultural i membre de l’ADEF) i Lluís Mesa (cronista oficial d’Estivella i també membre de l’ADEF). Després s’inaugurarà al casal una exposició amb el mateix títol i hi haurà un vi d’honor.

El dia 6 a les cinc de la vesprada, els menuts de la falla tindran manualitats i assaig de teatre. Al dia següent, el mateix però per a majors. Dijous 8, al Consell Agrari de Sagunt a les 20.00 hores, els infantils representaran l’obra teatral Les 7 meravelles del Camp de Morvedre.

Passant al 9 de desembre, a les 19.00 hores hi haurà jocs de taula al casal i després sopar valencià. Per altra banda, dissabte 10 serà quan se celebre una gran festa infantil a les set de la vesprada amb castells inflables, jocs i xocolatà. Per a finalitzar, el dia 11 a les deu del matí se n’aniran d’excursió a les set meravelles del Camp de Morvedre. Per a reposar forces, després una paella, per a acabar amb la cloenda de la setmana cultural.