Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Una senyora en la cort

Ni una emoció queda, després de gastar-se totes anit al pavelló esportiu de la Fonteta. Després de moltes quinieles i les habituals polèmiques (com la protagonitzada pel programa Nuestras Fallas amb amenaces de demanda i tot), 13 xiquetes i 13 xiques adultes ja formen les corts d’honor infantil i major respectivament. I com a novetat sorprenent, n’hi ha una casada (de les majors, clar, que si no seria més sorprenent encara).

Enguany hem tingut una gala que, per a fortuna dels espectadors i de les preseleccionades,  no va ser tan llarga com en anys anteriors. Els presentadors van ser els televisius Rafa Comín i Ángeles Hernández, lluint esta última dos vestits d’Ernesto de Sostoa, mentre que l’espectacle va estar a càrrec de Sagitari Produccions, el qual va basar-se en un remember de cançons de fa unes quantes dècades, com les de Village People. Tampoc va faltar l’acomiadament de les falleres majors de València eixints, Laura Caballero i Carmen Monzonís. En l’elecció, destacar el doblet de la Falla Rubén Darío-Fra Luis Colomer, que va aconseguir col·locar en les corts d’honor a les seues dues candidates, i que la comissió de la secció especial Sueca-Literat Azorín ho ha assolit amb la major.

I efectivament, entre tots els noms d’eixa nit, el que més ha sonat pels mitjans de comunicació és el d’Ángela Ballester Millán, de la Falla Molinell-Alboraia, que té 28 anys i un marit. Però no és la única protagonista, ni molt menys: junt a ella formen la cort d’honor Alba Garrido Martí, de Blasco Ibáñez-Mestre Ripoll; Carmela Borrás Morell, de Avinguda de l’Oest; Patricia Juliá Fernández, de Barraca-Rosari; Sara Madrid Carmona, de Guardacostas-Músic Jarque CualladóAroa Alamino Bautista, de San Vicent de Paül-Diputada Clara CampoamorAndrea Bellver Blat, de Dr. Gil y Morte-Dr. Vila BarberáCristina Ribera Lliso, de Rubén Darío-Fra Luis Colomer; Sandra Muñoz Pérez, de Carcaixent-Compromís de Casp; Sheila Caicedo Suay, de Reina-Vicente Guillot; María Amparo Terrones Sánchez, de Sagunt-Sant Antoni-Pare Urbà; Beatriz Mondéjar Marco, de Sueca-Literat Azorín; i Laura Boscá Sancho, de la Plaça de la Tenda.

Quant a la cort d’honor infantil, tenim en ella Luna May Borja Quiles, de la Falla Pere Cabanes-Juan XXIII; Marina Asensi Esparcia, de Francesc Climent-Uruguai; María Sancho Prats; de Sant Antoni; Rocío Pascual Candel, de Santa Genoveva Torres-Arquitecte Tolsa-Alfahuir; Carmen Alepuz Salvador, d’Azcàrraga-Gran Via Ferran El Catòlic; Claudia Ausina Soler, de Rubén Darío-Fra Luis Colomer; Mar López de Briñas Saez, de  Nador-Milagrosa; Macarena Bonal Bonora, d’ Isabel La Catòlica-Ciril AmorósRoser Serrano Pons, de Llibertat-Teodor Llorente; Andrea Jaime Fullana, de Sant Vicent-Periodista Azatti; Valeria Sanchez Sanlorenzo, de  Ramir de Maeztu-Els LleonsÀngels Soler Núñez de Arenas, de Av. Giorgeta-Roig de Corella;  i Paula Cucarella Tormo, d’Àngel de l’Alcàsser-José Maestre.