¿Has leído "La falla (el monumento)"?

Un poc d’orxata amb ‘Cendra’

IMG 1552

Ahir va presentar-se l’esperat últim número de la revista Cendra al Col·legi Cervantes. Els directors de la revista, Hernán Mir i Manolo Sanchis, van omplir una sala plena de gent (i afortunadament, amb aire condicionat), la gran majoria aficionats a les Falles i incondicionals d’esta publicació amb eixida irregular en el temps. I què va sentar l’orxata amb fartons a la que van convidar després de l’acte…

Quasi amb mitja hora d’endarreriment va començar la presentació del número 10 de Cendra, en la qual va parlar-se dels articles que conté i dels seus autors, a més de reivindicar la llengua valenciana -en la qual està escrita íntegrament la revista- en estos moments en què s’han suprimit les línies en valencià de l’educació. Mir va recordar que les Falles és una festa que va nàixer en valencià i que ha ajudat a conservar l’idioma en èpoques en què el seu ús estava restringit. Com sempre, la publicació centra els seus contiguts en la cultura i monuments fallers, així com en la crítica a aspectes de la festa que consideren que la mereixen.

cendra10Entre les 104 pàgines de la revista, hi ha articles com “L’Entarimat”, escrit per l’artista faller David Moreno, on fa una revisió crítica de la seua professió; el dossier “Falles de laboratori” amb articles de Jorge Guarro i Joan Francesc Álvarez sobre la possible declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat; “Cent anys de pensat i fet”, de SanMir; “Rebel·lió en la granja”, un record de la falla que va plantar Avinguda Burjassot-Pare Carbonell en 2002, escrit pel president de la comissió d’aquell any, José Miguel Aparicio; la visió històrica de les falles plantades a Tarragona de Manolo Sanchís; un article sobre l’artista Pepet, de Quino Puig; “De blogs i falles antigues”, escrit per Juan Medina; i “La falla, un artefacte tecnològic”, de l’Associació d’Estudis Fallers.

Després de la publicació, va presentar-se el complement que porta, el DVD TotFalles 2011 amb imatges de totes les falles de València i d’altres localitats. L’acte va tancar-se amb el compromís que el número 11 torne en este mateix any, i amb el prec que es compre la revista i que la recomanem als nostres coneguts.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar