Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Del Pregón a la Crida?

Cultura, Ajuntament i IVAC recuperaran pelis falleres

cineEls polítics es preocupen de les pel·lícules domèstiques, però de les eròtiques (bé, potser sí, però no és el cas), sinó de les falleres. La Conselleria de Cultura, l’Ajuntament de València i l’Institut Valencià de l’Audiovisual i de la Cinematografia (IVAC) ha acordat unir esforços per a recuperar i difondre vídeos particulars sobre la festa de les Falles.

El conveni firmat per eixes institucions té la intenció de trobar pel·lícules de particulars relacionades amb les Falles, per tal de digitalitzar-les i conservar-les, i evitar així que es perda esta valuosa documentació sobre la festa que hi ha amagada en moltes cases. Qualsevol persona que tinga un vídeo, siga en súper 8, VHS o DVD, i on aparega algun detall de la festa fallera, podrà donar-la i a canvi, rebrà un document que acreditarà que és de la seua propietat i una còpia digitalitzada. El projecte encara no té pressupost, ja que este depén de quantes cintes reben, però el que sí se sap és que la recuperació dels documentals domèstics es realitzarà en la Secció de Conservació de l’IVAC, el qual ja té més de 4.000 pel·lícules que tracten el tema faller, segons ha declarat la directora d’este institut cinematogràfic. La difusió i catalogació correspondrà als tècnics del Centre de Documentació Fallera, i la informació de tot allò que s’aconseguisca apareixerà en la web de les institucions que fan possible este projecte.