Cultura, Ajuntament i IVAC recuperaran pelis falleres

Els polítics es preocupen de les pel·lícules domèstiques, però de les eròtiques (bé, potser sí, però no és el cas), sinó de les falleres. La Conselleria de Cultura, l’Ajuntament de València i l’Institut Valencià de l’Audiovisual i de la Cinematografia (IVAC) ha acordat unir esforços per a recuperar i difondre vídeos particulars sobre la festa de les Falles.

El conveni firmat per eixes institucions té la intenció de trobar pel·lícules de particulars relacionades amb les Falles, per tal de digitalitzar-les i conservar-les, i evitar així que es perda esta valuosa documentació sobre la festa que hi ha amagada en moltes cases. Qualsevol persona que tinga un vídeo, siga en súper 8, VHS o DVD, i on aparega algun detall de la festa fallera, podrà donar-la i a canvi, rebrà un document que acreditarà que és de la seua propietat i una còpia digitalitzada. El projecte encara no té pressupost, ja que este depén de quantes cintes reben, però el que sí se sap és que la recuperació dels documentals domèstics es realitzarà en la Secció de Conservació de l’IVAC, el qual ja té més de 4.000 pel·lícules que tracten el tema faller, segons ha declarat la directora d’este institut cinematogràfic. La difusió i catalogació correspondrà als tècnics del Centre de Documentació Fallera, i la informació de tot allò que s’aconseguisca apareixerà en la web de les institucions que fan possible este projecte.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar