Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Ceballos i Sanabria reben l’últim palet de 2011

En estes dates, encara es donen palets de les Falles 2011. La Falla Exposició va votar passat dimecres qui rebria el seu “últim palet de l’any”, eixint guanyadors els artistes de la darrera falla infantil municipal, José Luis Ceballos i Francisco Sanabria, per la seua consolidació. Eixa nit van presentar-se oficialment els artistes fallers que tindrà en 2012 la comissió, Marina Puche en la falla infantil i José Manuel Gramaje en la gran, col·laborant Pepe Puche en ambdós cadafals.

Tornant a l’últim palet de l’any, va triar-se mitjançant dues votacions on van ser finalistes el també artista faller Pedro Santaeulalia i el pirotècnic Carlos Caballer amb la seua empresa Pirofantasía. La comissió fallera, presidida per Gabriel Giménez i amb Amparo Sanchís com a fallera major de 2011, està plantejant-se per la la pròxima edició del premi que hi haja dues categories: una d’artistes i altra de persones i entitats vinculades a la festa. El palet s’entregarà durant la festa de Sant Joan de la falla.

DSCN7258

Eixa nit també va incloure un homenatge al periodista Manuel Andrés Ferreira per la seua llarga trajectòria d’informador faller en el diari Las Provincias, i al regidor de festes Félix Crespo, faller d’Exposició des dels cinc anys. Entre els convidats a l’acte van estar la regidora socialista Pilar Calabuig, el seu assesor Ricardo Olmos, el vicepresident de Junta Central Fallera Jorge Guarro, el president de la Falla de la Plaça del Pilar José López, i els  fallers Julio Torras, José Luis Galán i Fernando Manjón.

Per últim,  la Falla Exposició va recordar que enguany farà 100 anys de la primera plantà en el barri al carrer Jai-Alai, ocasió per la qual hi haurà diversos actes de commemoració. El centenari ja té un logo dissenyat pel secretari de la comissió, Rosendo Sorlí.