Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Del Pregón a la Crida?

Duc de Gaeta guanya el ‘Parotet de Cresol’

IMG 6709b

La Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals té moltes llums però que gasten poc, com ha demostrat guanyant el concurs “Parotet de Cresol” a l’ús responsable de llums de baix consum en la il·luminació del carrer, dotat amb 400 euros. El segon lloc ha sigut per a la Falla Carrera Malilla-Joaquín Benlloch, obtenint 200 euros amb ell. Este concurs ha sigut organitzat per la Falla Borrull-Socors i l’Ajuntament de València i compta amb la col·laboració de l’empresa Il·luminacions Just.

Com a premi de consolació, les deu falles que no han tingut premi (Mestre Gozalbo-Comte d’Altea; Sant Ignacio de Loyola-Jesús i María; Cuba-Puerto Rico; Sueca-Literat Azorín; Mistral¡Murta; Pérez Galdós-Calixto III; Cervantes-Pare Jofré; Santa Maria Micaela-Martí l’Humà; Císcar-Borriana i Gayano Lluch-Dr. Marco Merenciano) han rebut també una figura del “Parotet de Cresol” creada per l’artista Juane Cortell. En la qualificació de les llums, el jurat ha valorat l’estètica de les llums i la sensació lluminosa, factors que han suposat un 65% de la nota, i per altra banda la relació d’eficiència de potència per superfície (w/m²), que és el 35% restant.

Durant l’acte, celebrat al Jardí Botànic de la Universitat de València, i coincidint amb l’hora del planeta, van apagar-se les llums de la sala d’exposicions on s’entregaven els premis per a després il·luminar-lo amb bombetes de baix consum.