¿Has leído "Aquellas primeras fallas"?

Noscarmientas plantarà una falla amb ninots virtuals

Això no significa que quan vages a vore el monument de Cadis-Cura Femenia-Puerto Rico (més coneguda com Noscarmientas) et trobaràs la plaça buida, sinó que la comissió presidida per Jaume Bronchud ha utilitzat les últimes tecnologies per aconseguir un efecte que sembla màgia: alguns dels ninots de la falla només es veuen per la pantalla del telèfon mòbil. ¿I com es fa açò?

La Falla Noscarmientas, que construïx el seu monument com a principis dels temps, és a dir, la fan els fallers mateixos, s’ha apuntat a les últimes tecnologies utilitzant l’anomenada “realitat augmentada”, amb la qual es poden fer aparéixer en una pantalla objectes tridimensionals superposats a imatges reals. Açò s’usa, per exemple, en el joc de la PSP Invizimals, i es pot comprovar com funciona en l’Exposició “La falla, un artefacte tecnològic” que continua oberta a la Universitat Politècnica de València. Esta originalitat de la falla ha sigut possible gràcies a l’Institut Tecnològic AIDO, experta en aplicacions de telèfons mòbils i realitat augmentada. Qualsevol visitant del monument podrà vore els ninots “amagats” virtualment si té un telèfon amb el sistema operatiu Android i es descarrega de Market l’aplicació gratuïta AIDO AR. Recorrent la falla amb la càmera del terminal, apareixeran diverses figures tridimensionals en alguns llocs. Segons el president de la comissió fallera, són els primers que oferixen la realitat augmentada en un monument faller.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar