¿Has leído "Los carteles de Fallas"?

Cronista i Sant Roc triomfen en el teatre de Torrent

teatreLa Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve va guanyar el concurs de teatre de la Junta Local Fallera de Torrent en la modalitat d’obra llarga, mentre que la Falla Sant Roc obté set nominacions en obra curta i llarga. Sí, nominacions, perquè per primera vegada en este concurs, s’han llegit  els nominats en la modalitat d’actor i actriu principal, de repartiment i de direcció. En la Gala de la Cultura es coneixeran els guanyadors. Per la seua banda, els guardons a les millors obres s’entregaran el 12 de desembre a les 17.00 hores a l’Auditori de Torrent.

En efecte, la modalitat d’obra llarga l’ha guanyada la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve amb la representació de Si no hi ha paga, ningú paga. escrita per Darío Fo. El 2n premi ha recaigut en la Falla Sant Roc amb Divorciades, evangèliques i vegetarianes de Gustavo Ott, i la Falla Àngel de l’Alcàsser ha quedat tercera amb l’obra Mamà!! de J. Sánchez i Pepe Antón. El premi a la millor decoració ha sigut per a la Falla Saragossa-Parc Central que també ha obtingut este premi en la modalitat d’obra curta.

En esta versió de teatre de menys de 60 minuts la Falla Plaça Sant Roc ha guanyat el primer premi amb Mongeries, d’Inmaculada Guerrero, sent la segona la Falla Lope de Rueda amb I vosté… què haguera fet?, de Rafael Beneyto, i la tercera la Falla Àngel de l’Alcàsser amb Homes, de Sergi Belbel.

En la Gala de la Cultura a més de representar el playback guanyador infantil de la Falla Antoni Pardok i el playback guanyador major de la Falla Saragossa-Parc Central, també es representarà l’obra guanyadora en la modalitat d’obra llarga de la Falla Cronista i s’otorgaran els premis de les categories nominades. Les nominacions en la modalitat d’obra curta han sigut: Millor Actriu de Repartiment (Vanessa Espín de la falla Nicolau Andreu, Tamara Jurado de la falla Ángel del Alcázar i Verónica Mora de la falla Plaça de Sant Roc); Millor Actor de Repartiment (Juan José Andreu de la falla Zaragoza – Parc Central, José Company de la falla Avinguda i J. Manuel Serrano de la falla Lope de Rueda); Millor Actriu (Iris Sánchez de la falla Antoni Pardo, Mirian Simó de la falla Plaça de Sant Roc i Dolores Vigo de la falla Ángel del Alcázar), Millor Actor (Victor Castelló de la falla Nicolau Andreu, Leandro Cerrillo de la falla Lope de Rueda i Enrique Vázquez de la falla Sants Patrons); finalment, els nominats a la Millor Dirección han sigut: Leandro Cerrillo de la falla Lope de Rueda, Javier Martínez de la falla Ángel del Alcázar i Vicenta Mora de la falla Plaça de Sant Roc.

Quant a les nominacions de la Modalitat Obra Llarga: Millor Actriu de Repartimen (Marisol Hernández de la falla Av. Reina Sofía -Pl. Pedro Iturralde, Laura Rodriguez de la falla Antoni Pardo i Adoración Rodríguez de la falla Plaça de Sant Roc), Millor Actor de Repartiment (Juan Roig de la falla Ramón y Cajal, Alberto Andreu de la falla Cronista Vicent Beguer i Esteve i Francisco Javier García de la falla Camí Reial), Millor Actriu (Inma Piles de la falla Sedaví, Laura Baus de la falla Cronista Vicent Beguer i Esteve i Laura Gómez de la falla Plaça de Sant Roc); Millor Actor (Fernando Pérez de la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve, José Miguel Medina de la falla Sedaví i Francisco J. Robles de la falla Ángel del Alcázar). Millor Direcció: Francisco J. Robles de la falla Ángel del Alcázar, Maite Medina de la falla Cronista Vicent Beguer i Esteve i Vicenta Mora de la falla Plaça de Sant Roc).