Falles de filòsofs i arquitectes

Els camins del monument faller són inescrutables, com demostren unes propostes que venen de mà de filòsofs i arquitectes (cosa que tampoc és novetat, per cert). Per una banda, esta setmana s’han presentat els monuments plens de filosofia de l’artista Alberto Ferrer García, els quals es plantaran en les demarcacions de Vidal de Cañelles-Sánchez Coello (gran i infantil) i  de Murillo-Palomar (només gran). I per altra, la Falla Castielfabib-Marqués de Sant Joan repetix amb l’autor de la famosa Xufina de la seua falla de 2010, l’arquitecte Miguel Arraiz García, amb uns monuments de nou amb un segell original.

Dimarts passat van presentar-se els esbossos de les falles que plantarà Alberto Ferrer el pròxim març, i ho va fer en un lloc molt adequat per al cas: la Facultat de Filosofia de la Universitat de València. Allí, l’autor va explicar els tres monuments que té entre mans, plantejats des d’un puntos de vista filosòfic com es nota llegint els lemes. Per altra banda, l’arquitecte Miguel Arraiz García és l’autor de la falla gran de Castielfabib-Marqués de Sant Joan, el qual amb la col·laboració de l’artista plàstica Carmen Calvo realitzaran el monument gran de la comissió, el qual té com a títol No prestes atención al hombre que hay detrás de la cortina i la seua evolució es podrà seguir i comentar en el blog www.castielfabib2011.blogspot.com. La infantil té com a autor a Giovanni Nardin, el seu lema es Paleolíticas i  també es pot seguir per Internet, en este cas per www.paleoliticas.blogspot.com.

Falla gran Vidal de Cañelles – Sánchez Coello 2011
Lema: Aplastados, o de “cómo el ‘mundo verdadero’ acabó convirtiéndose en una fábula

avcgr

Falla infantil Vidal de Cañelles – Sánchez Coello 2011
Lema: Imaginación

avcinf

Falla gran Murillo-Palomar 2011
Lema: Ella, blanca i canviant

amurillo


No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar