Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Un llibre sobre oficis ‘fallers’

indumentariaEn esta època amb tant aturat i tan difícil per a l’autònom, sembla impossible que sobrevisquen oficis tradicionals valencians com els que describix Juli Amadeu Àrias en el seu nou llibre De soca i arrel, però ací estan, i en bona part gràcies a la festa fallera. L’obra del director de la revista Lletrafaller fa un repàs a deu activitats professionals que  són més velles que Manuel Fraga.

Informa Levante-EMV que el llibre De soca i arrel té deu articles, cadascú dedicat a una antiga professió: artista faller,  pirotècnic, indumentarista tradicional,  velluter, orfebre, espardenyer, faixer, manter, poeta de llibret i ceramista de socarrats. De cadascuna, l’autor fa un repàs al seu passat i del seu present, i destaca que alguns d’ells es realitzen hui en dia de la mateixa manera que fa segles. No obstant, d’altres s’han adaptat a les noves tecnologies. Segons declara l’autor al diari esmentat, el volum és un treball periodístic, però no hi ha dubte que també té un gran component etnogràfic.