Un llibre sobre oficis ‘fallers’

indumentariaEn esta època amb tant aturat i tan difícil per a l’autònom, sembla impossible que sobrevisquen oficis tradicionals valencians com els que describix Juli Amadeu Àrias en el seu nou llibre De soca i arrel, però ací estan, i en bona part gràcies a la festa fallera. L’obra del director de la revista Lletrafaller fa un repàs a deu activitats professionals que  són més velles que Manuel Fraga.

Informa Levante-EMV que el llibre De soca i arrel té deu articles, cadascú dedicat a una antiga professió: artista faller,  pirotècnic, indumentarista tradicional,  velluter, orfebre, espardenyer, faixer, manter, poeta de llibret i ceramista de socarrats. De cadascuna, l’autor fa un repàs al seu passat i del seu present, i destaca que alguns d’ells es realitzen hui en dia de la mateixa manera que fa segles. No obstant, d’altres s’han adaptat a les noves tecnologies. Segons declara l’autor al diari esmentat, el volum és un treball periodístic, però no hi ha dubte que també té un gran component etnogràfic.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar