Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Paco López presenta projecte en Oltá

escutoltaLa Falla Oltá-Juan Ramón Jiménez va presentar passat divendres l’esbós de la que serà la seua falla del 2011, monument que plantarà el conegut artista Paco López Albert, triomfador de la secció especial de 2010. El lema de la falla es La mar serena, i en el seu contingut es tractaran temes relacionats amb la mar, naturalment, encara que també hi haurà detalls referentes a les festes de la Comunitat Valenciana.

IMG 4387Sobre un ánfora romana, símbolo mediterráneo, podemos observar como una sirena muy bella se entretiene pintando una escena de pescadores en la playa de la Malvarrosa, cuyo original pertenece a Sorolla. La sirena busca en la playa la serenidad que le inspire su obra maestra. Aparece junto a ella otra sirena abrazando la cultura. Remata la falla un conjunto que representa la hermandad entre las tres fiestas más representativas de la Comunidad Valenciana: la Magdalena de Castellón, las fallas de Valencia y les Fogueres d’Alacant.

(Explicació segons la web de l’artista faller, www.pacolopezfallas.net)