Martínez Mollá rep el Premi Tabalet

escut smmJosé Martínez Mollá ha sigut el guanyador del Premi Tabalet 2010 atorgat per la Falla Santa Maria Micaela-Martí l’Humà, en reconeiximent a la seua gran trajectòria com a artista faller. El premi se li entregarà al casal de la comissió dijous 25 de novembre a les vuit de la vesprada, en un acte que inclourà la presentació dels projectes de monument per a 2011.

Els inicis professionals de Mollà estan com a aprenent al taller de l’artista Modesto González, on va entrar en 1956 després d’estudiar a l’Escola de Sant Carles de València. Debuta en la Falla del Raval, comissió de la seua Xàtiva natal, i planta ràpidament en la secció especial de València (Exposició, 1963; Avinguda de l’Oest, 1964; Plaça del Pilar, 1965). En total ha plantat 62 falles en la capital, 22 d’elles en secció especial i 6 en la plaça de l’Ajuntament. Té dos ninots indultats: “Transeünts de poble” (1974) i “Dolçainer i tabaleter” (1977).

Pilar 1977