Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Ninots indultats?

Celebrades les exaltacions les falleres majors de Torrent

Passat cap de setmana van celebrar-se les exaltacions de les falleres majors de Torrent, la xiqueta Amparo Taberner i l’adulta Noelia Maroto Esteve. Un espectacle basat en els espais naturals de la localitat per a la primera, i un altre sobre el somni de ser fallera major per a la segona, van amenitzar els actes celebrats a l’Auditori de Torrent.

amparo1

Torrent en verd va ser la idea que va estar present durant tota l’exaltació d’Amparo Taberner i Mocholí. Un espectacle on es feia de dia a la Serra Perenxisa va introduir la presentadora, Deborah Planells, tia d’Amparo, qui va parlar del Vedat, la Perenxisa i d’altres llocs naturals de Torrent, als xiquets. Després van aparéixer les fades d’este bosc, que eren les components de la cort d’honor de la fallera major infantil: Candelària Aguilar, María Real, Marta Pascual, Lucía Soler, Eva Mª Muñoz, Olaya Buendia, Cristina Cepero, Sara Aparicio, Ana Muñoz i Ruth Puche. Quan va entrar Amparo a l’escenari, va començar una coreografia de la companyia Moviment Sway. El mantenidor, Rubén Vázquez, va estar acompanyat d’una fada que va volar per l’auditori i va exaltar Amparo amb les seues paraules.

noelia

Quant a la fallera major, la seua exaltació va estar basada en el Somni de Noelia d’arribar a eixe càrrec. En concret, l’acte va centrar-se en la seua biografia fallera, la qual va ser presentada per la seua germana, Laura Maroto (qui va ser fallera major infantil de Torrent en 2001). Un espectacle de balls de saló oferit per Estàndard i una xicoteta princesa, figuració de Noelia quan era menuda, que troba la sabata del seus somnis, va fer les delícies del públic. Després, la presentadora de l’acte i tia de la fallera major, Nuria Maroto, va presentar amb un guió ple de màgia a la cort d’honor: Carmen Múrcia, Vanesa Centelles, Nuria Salt, Yasmina Gordillo, Mª Ángeles Silla, Mª Victòria Miquel, Tamara Paños, Almudena Talavera, Isabel Fuertes i Verónica Campillos. De nou la companyia Moviment Sway va actuar, esta vegada amb una dansa àrab que va acompanyar una representacio de com va construir-se la Torre de Torrent durant l’època musulmana. Alfred Domínguez, el mantenidor, va referir-se als atributs que acrediten Noelia com a fallera major, com la joia i l’escut de la Junta Local.