Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído El Coloso que resucitó?

Proclamació a La Mercé

mercedEnguany, la Falla Plaça de la Mercé a unit a la proclamació de les seues falleres majors (que són Enri Alegre Vera i Susana Sisternas Aliena) una missa a la Mare de Déu de la Mercé a l’església dels Mercedaris, recuperant així una festivitat que ja estava pràcticament desapareguda.

Tot va començar per la vesprada, amb la reunió dels fallers a la plaça de Vicente Iborra per tal d’entrar al temple dels Mercedaris, orde religiosa que tenia el seu convent per la plaça de la Mercé actual. Dins, es va realitzar l’ofrena de flors a la Mare de Déu de la Mercé i va sonar l’himne de la comissió fallera. Els mercedaris i els fallers van donar-se agraïments mutus.

IMG 9481

Per la nit va tenir lloc la proclamació en sí. Primerament van entrar en escena les falleres majors eixits, Trini i Laura, vivint-se moments emocionants entre la primera i el president, Fernando Villalba, que és el seu fill. Després va ser el torn de les falleres majors entrants, contant Enri que recordava quan va apuntar-se a la falla fa quasi deu anys i de la mà dels dos avalistes Fernando i Jose. El tabalet i la dolçaina van posar música a l’acte, i una picadeta va omplir els estómacs dels assistents.

IMG 9512