Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Enriqueta i Nerea, falleres majors de La Mercé

mercedPassat 17 de setembre, la junta directiva de la Falla de la Plaça de la Mercé (València) i altres membres de la comissió van efectuar la demanà de les seues falleres majors de l’actual exercici, la xiqueta Susana Sisternas Aliena i la senyoreta Maria Enriqueta Alegre Vera. Com sempre, a domicili i amb molta alegria i il·lusió de les afortunades.

fmiAquell divendres, la representació de la comissió va fer un tour pels voltants de València per buscar les seues falleres majors de 2011. La primera parada va ser en Mislata, on viu Susana, a la qual el president de la comissió, Fernando Villalba, va demanar que fóra la fallera major infantil. Nerea Alegre, la directiva més jove de la falla, va llegir l’acta de nomenament, mentre el president va entregar-li a la xiqueta un pergamí i va demanar-li formalment que acceptara el càrrec. Ella va dir que sí, cosa que va provocar molta alegria entre els presents, on no faltaven les falleres majors 2010, Trini Vela i Laura Cardona.

fmDesprés, els fallers de La Mercé fan arribar a Burjassot, concretament a la casa d’Enriqueta Alegre, la qual els va rebre amb torxes i una traca. Nerea Alegre va llegir l’acta del seu nomenament com a fallera major, i Fernando Villaba va repetir el ritual d’entregar el pergamí i demanar que acceptara el càrrec, cosa a la qual va donar resposta positiva. Els fallers van celebrar que tenien noves falleres majors fins la matinada.

Una vegada complit l’acte de la demanà, el pròxim pas es donarà el 25 de setembre, quan tinga lloc la Proclamació de les falleres majors 2010. En l’acte s’aprofitarà per a rescatar el Día de la Mercé en la comissió, celebrant-se a les 19.45 una missa en honor a la Mare de Déu de la Mercé a l’Església dels Mercedaris. A les 20.45 serà la Proclamació pròpiament dita i es presentaran els esbossos dels monuments de 2011.