S’armà la grossa amb els premis

[singlepic id=777 w=110 h=110 float=left]¡La que s’ha muntat amb els premis d’especial! Sempre hi ha descontents, però enguany s’ha muntat una digna d’una sèrie de detectius privats: amenaces per SMS, desqualificacions al jurat per tot arreu, judicis proposats… En este embolic han entrat en joc molts presidents: el de la Federació de Falles de la Secció Especial, el de Junta Central Fallera, el del Gremi d’Artistes Fallers de València (mestre major en este cas) i el d’alguna comissió fallera. Només falta Zapatero i Obama opinant ací.

L’any en què s’ha trencat la ratxa de primers premis de Nou Campanar hi ha hagut protestes per tot arreu, i no precisament d’esta comissió, ja que el seu president fins i tot va felicitar al guanyador, Convent, només saber-se la classificació d’especial. Ara bé, el president de la Federació de Falles d’Especial, José Juan Giménez Pérez, va qualificar de “destarifo” el repartiment de premis, afirmant a més que no entén quin criteri ha seguit el jurat per a fer les valoracions, segons publica la premsa local. La mateixa crítica fa José Latorre, mestre major del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València, qui tampoc considera encertat el veredicte i demana més transparència.

[singlepic id=776 w=320 h=240 float=right]La cosa es posa més seriosa quan comencen a arribar missatges amenaçants al mòbil de diverses persones, entre les quals hi ha el secretari general de Junta Central Fallera, Vicente Fayos, un responsable de l’Ajuntament de València i alguns membres del jurat de la secció especial. Fayos va declarar a Levante-EMV que l’autor del SMS es queixava per la decisió del jurat d’especial, i a més comentava que se li havia fet dany perquè en l’any que la seua filla era la fallera major de la seua comissió, no s’havien emportar cap primer premi. El secretari de Junta Central Fallera no vol donar-li més importància de la que tenen a estos missatges de text.

L’últim episodi, per ara, d’este culebrón es la resposta de Félix Crespo, president de Junta Central Fallera, a les crítiques als premis de la secció especial. Crespo va recomanar a qui no estiga d’acord amb el jurat que vaja al jutjat a reclamar, ja que el regidor està convençut que les coses s’han fet bé. En Levante-EMV, un membre del jurat declara que el veredicte va sorgir d’un grup independent i valent, i que va haver-hi monuments mal acabats que, per esta circumstància, no van poder optar a un bon premi. Altre jurat va proposar que els presidents de la secció especial puntuen els monuments com en Eurovisión, i així no hi haurà estos problemes.