Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Ninots indultats?

Setmana cultural de Setmana Santa i bous

barracacol e1264570850273La Falla Barraca-Columbrets dedicarà la seua setmana cultural a tres festes: la Setmana Santa, les Falles i els bous. Es desenrotllarà entre els dies 8 i 14 de febrer al seu casal del carrer de la Barraca, 141, de València, i comptarà amb exposicions, col·loquis i la presència del torero Vicente Ruiz “El Soro”.

La relació d’actes previstos en esta setmana cultural és la següent:

HOMENATGE A LA SETMANA SANTA

8 de febrer

A les 20:00 h: Inauguració de l’Exposició sobre els Cristos de la Setmana Santa Marinera. L’Exposició romandrà oberta fins al dia 10 de febrer.

10 de febrer

A les 20:00 h: XERRADA COL.LOQUI. Tema a tractar: “ELS CRISTO DE LA SETMANA SANTA MARINERA, Entrevistes: D. Francisco Celdrán Martínez. Participaran: Membres de les Germandats del Crist del Salvador i l’Empar, Crist del Salvador i Santíssim Crist dels Afligits, entre d’altres. També és la nostra intenció comptar amb representant d’una nova germanor que s’inicia en aquest curs de 2010 el seu periple setmana santero, la Germandat del Crist de la Palma.


HOMENATGE ALS NOSTRES FALLERS

Amb la intenció de rebuscar en el passat dels nostres fallers, sorgeix la idea de fer unes exposicions de fotografies de falleres i casaments antigues.

11 de febrer

A les 20:00 h: Inauguració de l’Exposició sobre Falleres i Casaments Antigues. L’Exposició romandrà oberta fins al dia 14 de febrer.


HOMENATGE A LA FIRA TAURINA DE SANT JOSEP

La Falla Barraca Columbretes vol homenatjar el món taurí que tan vinculat es troba a la nostra cultura popular. “BOUS I FALLES”, és el tema a tractar en este col·loqui. Parlarem sobre la seva història, començament, personatges vinculats al llarg de la seva trajectòria, etc. Hui en dia seria impossible concebre unes Falles sense els bous. Toreros valencians de gran fama han servit com a mantenidors per a diferents presentacions de Falleres Majors de València. La mateixa Plaça de toros de València va servir com a recinte on es van plantar diverses falles.

12 de febrer

A les 20:00 h: Inauguració de l’Exposició fotogràfica de toreros valencians, cartells taurins, falles realitzades a la plaça de toros, personatges populars presents i fotografies de les mateixes curses de braus. L’Exposició romandrà oberta fins al dia 14 de febrer.

A continuació, XERRADA COL.LOQUI. Entrevistes: Vicente Sobrino. Participaran: Vicente Ruiz “El Soro” (matador de toros), Salvador Boix, Cano (fotògraf de toros i erudit), entre d’altres.