Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído ¿Sabías esto??

I Jornada Cultural de Salamanca-C. Altea

falla20 e1263506216491La Falla Salamanca-Comte d’Altea celebrarà el dia 16 de gener de 2010 la seua  I Jornada Cultural al seu casal situat al Carrer Comte d’Altea, 55 de València. Este dia hi haurà xerrades sobre l’origen i l’evolució de la festa fallera, a banda d’un dinar popular d’arròs amb fesols i naps i fabes. En resum, una jornada on aprendre més sobre la nostra festa.

En concret, el programa d’esta I Jornada Cultural del dia 16 de gener és el següent:

11:30 h: Xerrada-taller: “Origen i evolució de les formes constructives del ninot i de la falla”. Analitzarem els inicis de la festa. Des del “parot” fins al “ninot de suro” per acabar preguntant-nos sobre el futur: ¿com es faran les falles del segle XXI? ¿Quin serà el paper del mestre artesà? Tot això de la mà de l’artista Juanjo García.

14:30 h: Dinar popular a càrrec de les cuineres més internacionals de la comissió, més conegudes com “les del gin-tonic”, que prepararan arròs en fesols i naps i fabes.

17:30 h: Tertúlia: “¿Quina es la teua pròpia estoreta velleta?” A partir d’aquesta inicial pregunta debatrem sobre aquells aspectes socials i, sobretot, fallers que s’han quedat desfasats. Sobre com millorar-los. Fins i tot què pot sobrar en el món de les Falles.