¿Exposició de betlem o betlem d’Exposició?

Betlem de Na Jornada 2009-10 sobre l'Exposició Regional de 1909Un altre betlem que serà interessant de visitar és el de la Falla Na Jordana, que en les seues escenes reproduirà els edificis més emblemàtics d’aquella Exposició Regional Valenciana que fa un segle just que va tindre lloc. Els fallers, en un treball completament artesanal, han adaptat passatges bíblics a la València de començaments del segle XX format una instantània en blanc i negre que ocuparà 180 metres quadrats. Este betlem estarà exposat del 12 de desembre de 2009 a 5 de gener de 2010 al casal de la comissió.

Al betlem on apareixeran cinc pavellons i tres atraccions d’aquell event, a  més de 300 personatges entre els quals hi haurà el músic José Serrano (compositor de l’Himne Regional), el Rei d’Espanya Alfons XIII i Tomás Trénor (promotor de l’Exposició Regional i primer Marqués del Túria). Els ninotets també mostraran diverses manifestacions folklòriques de la Comunitat Valenciana com el Corpus, la Magrana de Morella, les Alfàbegues de Bétera, el Misteri d’Elx i el Bolero de Carlet. Per a fet tot això s’han emprat 5000 hores de treball, 120 metres de taulers de fusta, 250 metres de pi i de faig, 5000 forats de taladre, 15 kilos de cola de fuster i un sistema d’il·luminació interna. La inauguració està prevista per a les set de la vesprada del dia 12 de desembre.