¿Has leído "Del Pregón a la Crida"?

Benifaió no tindrà falles municipals en 2010

Retall de diners, retall pressupostariEn efecte, les tissores pressupostàries han arribat fins a este punt en la Junta Local Fallera de Benifaió. La disminució d’ingressos de l’ajuntament d’esta localitat ha afectat a les festes falleres, però no només en este punt: s’eliminarà l’ajuda econòmica que es donava als concursos de arrossos, encara que continuaran els trofeus per als premiats. La resta d’actes de la Junta Local (exaltacions de les falleres majors, cavalcades, crida, etc.) continuen en projecte, encara que amb més austeritat.  També se sap que a Xàtiva tampoc tindran falla municipal per la mateixa raó: els diners. Com es veu, l’omnipresent crisi ha atacat de nou al món faller.

La falta de diners municipal ha trencat així el costum que, des de fa quatre anys, tenia l’Ajuntament de Benifaió de plantar monuments municipals. Els membres de la Junta Local del poble i els presidents de les comissions falleres han acceptat la decisió molt bé segons el consistori, el qual declara també que la intenció és que tots els actes fallers que organitze continuen tenint la solemnitat que es mereixen.