Fallas para falleros y no falleros según Candreu

La Moguda dels 80, a Sant Vicent-P. Azzati

Maqueta de la Falla Sant Vicent-Periodista Azzati 2010Per als més nostàlgics, la Falla Sant Vicent-Periodista Azzati plantarà una falla dedicada a la Moguda dels anys 80. Amb el lema Yo para ser feliz… quiero un camión, l’artista Xavier Herrero recordarà a tots aquells grups musicals com Los Inhumanos, Orfeón Brutal, Glamour, Comité Cisne, Seguridad Social, Betty Troupe o Armas Blancas, i també discoteques mítiques de l’època.

Però no tot acaba en el monument. La comissió ha posat una enquesta en la xarxa social Facebook, d’on eixiran les quaranta millors canços dels 80 segons els internautes. Les composicions seleccionades sonaran durant la setmana fallera en la demarcació de la falla. També es preveu que s’emitisca el programa radiofònic Del 40 al 1 des d’allí.

Per altra banda, també s’estan realitzant xerrades sobre la moguda valenciana d’eixa dècada. La primera va tenir lloc dilluns 30, el dia de la presentació del projecte de monument, i en ella van participar alguns dels integrans de Los Inhumanos; José Luís Macías, componente de “Última emoción”, “Glamour” y “Comité Cisne”; i Vicente Ribas, director de la web Lamovidavalenciana.com. El moderador va ser el periodista musical de Ràdio Nou Pepe Navarro.