Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Fallas pidiendo trenes?

Una setmana cultural per als xiquets

Pels 50 anys de la comissió infantil de Sant Vicent-Periodista Azzati, esta falla ha programat una setmana cultural dedicada als xiquets. Des de demà i fins al 16 de novembre han programat exposicions, col·loquis i signatures dels contractes amb els artistes fallers i jocs. En una de les xerrades participaran huit falleres majors infantils de València i tres integrants de la cort d’honor infantil.

El programa previst per a la setmana cultural és el següent:


Divendres 13 de novembre

20.30 h, la Fallera Major Infantil, Maria Sanz Lezana, i el President Infantil, Víctor García, inauguraran oficialment la IX Setmana Cultural. En ella es podrà recórrer la història de la comissió infantil, a través de les bandes i faixins de tots aquells xiquets que, en el seu moment, van regnar en la falla. Fotos, programes d’actes i altres objectes permetran reconstruir la memòria festiva de la comissió infantil.

Després, xerrada-col • loqui amb el títol “La visió de les falles en els ulls dels xiquets”, amb la participació i el testimoni de huit falleres majors infantils de València i tres integrants de la cort d’honor infantil: Elena Corbella Solanas (FMIV 1991), Lorena Cervera Peris (FMIV 1994), Amparo Morosoli Candela (FMIV 1999), Alba Cervera Peris (FMIV 2002), Laura María Ortega Cano (FMIV 2004), Cristina Sánchez Beltrán (FMIV 2005), Victoria Blázquez Cercós (FMIV 2008) María Berbel Fernández (FMIV 2009), Mª Dolores Juan Fabra (CHFMIV 1974), Esther Rosa Sáez Grau (CHFMIV 2007) i Patricia Cobacho Juan (CHFMIV 2008).


Dissabte 14 de novembre

18.30 h. Imposició d’insígnies a les falleres majors infantils i presidents d’aquests 50 anys d’història.


Diumenge 15 de novembre

12.00 h. Signatura del contracte del monument infantil a càrrec de la fallera major infantil, María Sanz Lezana, i el president Víctor García. A partir d’aquest moment, es podrà contemplar la maqueta, que presentaran els artistes Cate i Rosa.

Després, castells inflables i jocs, que acabaran amb un dinar al casal.


Dilluns 16 de novembre

20.30 h. Xerrada amb el títol “L’ahir i avui de la festa a través dels monuments”, que comptarà amb la presència i el testimoni de diferents artistes fallers. Ells recorreran el passat i el present de la festa a través dels monuments.