Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído La iluminación?

Comença el teatre faller de Torrent

Obra Curta del teatre faller de TorrentEl XXXII Concurs Faller de Teatre en Valencià, que organitza la Junta Local Fallera de Torrent, ja ha arrancat amb notable participació de públic. L’Aula de Cultura CAM. (C/ Caixa d’Estalvis, 14) alça el teló totes les nits, a les 22.00 hores per a posar en escena les hores que els comissionats de Torrent porten preparant durant mesos.

La primera ronda d’actuacions, com és tradicional, correspon a la modalitat d’obra curta. Els primers a actuar van ser el grup de la Falla Avinguda amb l’obra La CIVIL. Bombolles, d’Hernan Mir. Sota la direcció de José Maroto Iago, van intervindre: Laura Maroto Esteve, Tere Castillo Silla, José Maroto Esteve, J. Carlos Jiménez Arasteny, Chimo Carratalá Benedito, Cristina Vázquez Payá, Enrique Romero Martí i José Company Llácer.

L’endemà li va tocar el torn a la falla Falla Sant Roc amb Còmics, d’Inma Guerrer Bolinches. Sota la direcció de Mª Vicenta Mora Almerich, van actuar els següents actors i actrius: José Mª Serer Sena, Adoración Rodríguez Torreta, Mª Jesús Bono Lluch, Amparo Calabuig Conejeros, Ana Ortiz Bono, José Herraiz Rodríguez, Amparo Mil Menges, Juan Carlos Cervera Carratalá i Laura Gómez Pedrós.

Per la seua banda, el Grup de la Falla avinguda Reina Sofia va presentar, en la modalitat d’Obra Curta, Falles de clausura, de Joan Antonio González Silla. Sota la direcció de Luis Penadés Satorre i Antonio Fernández Balbuena, van intervindre: Eva Montoro Escrivá, Guillermo González Fleitas, Rosa Miquel Gómez, María Berbel Olivares, María Fernández Aracil i Mar Ramírez Salinas

El Dijous, el grup de la Falla Ramón i Cajal posarà en escena Porta 13. Curandera, de Josep Llopis Domingo. Sota la direcció d’Asunción Mora Chuliá, intervenen els següents actors i actrius: Isabel Carmona Díaz, Mar García Iago, Mª Dolores Carrascosa Requena, Esther Andreu Mora, Juan José Botifora Tarazona, Juan José Ortí Ortí, Nacho Carrascosa Requena i José Francisco Requena Piles.

L’endemà, la Falla Àngel de l’Alcàsser presentarà Blues en blau, de Carles Bori Escuriet. Dirigits per Javier Martínez Delgado, els actors i actrius: Adrián Mor-te Sánchez, Marta Navarro Lleó, Jenifer Moya Vigo, Irene Saiz Barranco i Ruth Vizcaíno Charquet, posaran en escena esta obra.

Per la seua banda, la Falla Saragossa-Parc central presentarà Una de violadors, de Josep Meliá Castelló. Davall la batuta de Mª Dolores Serrano Andreu, intervenen: Paqui Company Sirvent, Mª Amparo Lli Juan, Laura Serrano Andreu, Antonio Fernández García i Juan José Andreu Santana.

Finalment, la Falla Sants patrons  Tancarà el cicle d’obra curta amb  Una bala perduda, de Paco Barchino. Sota la direcció d’Enrique Vázquez, intervenen els següents actors i actrius: Mª Amparo Martínez Bayo, Mª Teresa Cervera  Mora, Rebeca Piles Andreu, Enrique Vázquez Martí, Justo Martínez Bayo, Javier Veguer Muñoz, Raúl Martínez Bayo, David Piles Andrés i Fernando Moreno Chuliá.

Ells posaran el punt final a esta modalitat que continua el dimecres, 11 de novembre, amb el certamen de teatre d’obra llarga.

Redacció: Junta Local Fallera de Torrent