Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Las Fallas de la riada?

La primera vegada… ¿bé?

Imatge sobre el projecte de Lepanto 2010La primera vegada (de fer el que siga, no només de guarredia española) sempre és especial, i per això l’artista faller Emilio Miralles junt a la Falla Lepant-Guillem de Castro volen convertir diverses primeres vegades de les persones en una falla, que per cert tindrà una estètica fora de l’habitual. El lema del monument serà, lògicament, La Primera Vegada…, el qual serà el punt de partida de diverses activitats culturals que té previstes la comissió.

En relació al monument que es plantarà, la seua explicació en vers la realitzarà, com sempre, José Manuel Martinez Izquierdo. Les activitats que tindran relació amb el tema de la falla són les següents:

  • Concurs de Relat Curt “La primera vegada …. “. Pot participar el públic contant-nos en una xicoteta redacció de màxim 100 paraules com va anar la seua “Primera Vegada…” (sentiments, esdeveniments, experiències, etc..). Tots els textos es publicaran en la web de la comissión (www.fallalepanto.com) i podran ser llegits a peu del monument durant la setmana fallera. Es premiaran els millors relats.
  • II Xarrades en Curt. Després de l’èxit de públic i organització de l’any passat realitzem la segona Mostra de curtmetratges de jóvens directors valencians amb la finalitat de proporcionar un espai als joves cineastes i cinèfils, un lloc en el qual poder projectar els seus treballs i donar-se a conèixer al públic del carrer d’una manera directa, així com una eina de trobada, discussió i d’intercanvi d’idees i coneixements, dins de les tertúlies que tindran lloc després de la projecció de les obres.
  • Setmana Cultural “Coneix el teu Veí”, que com tots el anys estarà dedicada al coneixement i les relacions entre el nostre veïnat ja que hui en dia aquests barris cèntrics i vells són multiculturals convivint diferents cultures que no es relacionen entre si. Amb exposicions de col·leccions particulars i jocs de taula.

Es donaran més detalls d’estes activitats per part de la comissió pròximament.