¿Has leído "La Crida"?

La que fa 20 setmanes culturals de Gayano

Escut Falla Gayano Lluch-Dr. Marco MerencianoI ja són vint. La Falla Gayano Lluch-Dr. Marco Merenciano celebra la seua Setmana Cultural del 28 de setembre al 3 d’octubre de 2009, complint dues dècades de col·loquis, exposicions i altres actes culturals relacionats amb nombrosos temes. Enguany hi haurà exposicions permanents al casal de la comissió (carrer Gayano Lluch 19 baix, València) relacionades amb Concha Piquer, indumentària, artesania valenciana i instruments musicals. A més, en el mateix lloc hi haurà diverses xerrades, entre les que destaca una sobre la elecció de la cort d’honor de la fallera major de València, la qual serà moderada pel locutor Quique Collado. A banda hi haurà activitats per als xiquets, teatre,  playbacks, sopars i molt més que sabràs si lliges el programa que hi ha a continuació. Per cert que la comissió va elegir recentment Ascensión Requena Rodríguez com a fallera major de 2010.

DILLUNS, 28 DE SETEMBRE

20:30 h. Inauguració de la XX Setmana Cultural a càrrec de les nostres Falleres Majors M ª Pilar Orrios Delgado i Cristina Santiago Puchades i els nostres presidents, Cesar Rivero i Álvaro Cosías.

En acabar se servirà un vi d’honor per a tots els assistents.

22:30 h. Taula rodona amb el tema “Elecció Cort d’Honor”, dirigida pel nostre amic Quique Collado, presentador del programa “Mediterrània” de la TV Popular. Comptarem amb la presència de diferents convidats relacionats amb el tema.

DIMARTS, 29 DE SETEMBRE

20:30 h. Xerrada “Evolució de la indumentària valenciana en els pobles de la Comunitat”. Comptarem amb la presència del indumentaristes Enrique Marzal (RIN-MAR), Ana Jiménez (Artesania Viana), Aderezos Regionals (Bertomeu) i Mitjanes (Elvira Bella). Tots ells ens parlaran sobre els diferents vestits i complements que s’utilitzen en la nostra estimada terra valenciana.

DIMECRES, 30 DE SETEMBRE

20:30 h. Presentació dels esbossos de les falles del 2010 a càrrec dels nostres presidents Cesar Rivero i Álvaro Cosias. Comptarem amb la presència dels nostres artistes fallers Vicente Albert (falla gran) i Ángel Navarro (falla infantil).

DIJOUS, 1 D’OCTUBRE

20:30 h. Xerrada-col·loqui “Homenatge a Doña Concha Piquer” dirigida i presentada per Enrique Marzal. Comptarem amb la presència de la Sra Lola Torres, supervedette de la revista espanyola dels anys 70; D ª M ª Cruz Navarro, supervedette de la revista i la Sra Julita Diaz, tonadillera de la cançó espanyola amb el repertori de la Sra Concha Piquer, tots ells ens explicaran vivències i anècdotes d’aquesta gran artista.

DIVENDRES, 2 D’OCTUBRE

18:00 h. Berenar infantil

22:00 h. Sopar de sobaquillo

22:45 h. X Mostra de postres casolanes

23:00 h. Els nostres infantils ens delectaran amb l’obra de teatre “Sentència menuda, menuda sentència”

DISSABTE, 3 D’OCTUBRE

11:00 h. Matinal infantil amb tallers, jocs, etc …

19:30 h. “Desfilada d’Indumentària”. D. Enrique Marzal presenta la seva desfilada “Vestits i Tipus d’Espanya”, on podrem vore els diferents vestits de les comunitats d’Espanya.

L’acte serà presentat per Sergi Olcina, locutor de Ràdio Nou.

Amb aquest acte es clausura nostra XX Setmana Cultural.

22:00 h. Sopar de sobaquillo

23:30 h. Mostra de Play-Backs. En finalitzar començarà la solemne Proclamació de les nostres Falleres Majors per a l’exercici 2009-2010, la Srta. Ascensió Requena Rodriguez, i la nena Elisabeth Molino Sánchez.

EXPOSICIONS PERMANENTS (dimarts a dijous a partir de les 19 hores)

· Homenatge a Doña Concha Piquer.

· Artesans Valencians (Bertomeu “amaniments regionals i complements”; Artesania Viana; Mitjanes Elvira Bella i La Llar del Fil).

· Instruments musicals. Agrupació Musical Gayano Lluch.

· Atrezzo del Sr Roberto Gurrea i la Sra Amparo Pertusa.

· Exposició: “Indumentària pobles de la Comunitat Valenciana” (Rin-Mar).

· Esbossos Falles 2010 de nostres artistes fallers Vicente Albert i Ángel Navarro.

· Bocetos Fallas 2010 de nuestros artistas falleros Vicente Albert y Ángel Navarro.