La Taula dels Serrans debatrà sobre monuments i artistes 5


Taula dels Serrans 2009El monument sol ser maltractat per les comissions, però ¿també ho és pels artistes? ¿Ser artista faller és vocació o una eixida laboral més? Estos són alguns dels temes que es debatran en la pròxima Taula dels Serrans organitzada per la Falla Serrans-Plaça dels Furs, i que tindrà lloc el 9 de juliol a les 21.00 hores a l’esmentada plaça, darrere de les torres. A les 21.30 hi haurà sopar, i s’estima que el col·loqui tinga lloc sobre les 22.30.


5 ideas sobre “La Taula dels Serrans debatrà sobre monuments i artistes

 • nexus

  ¿Es una afirmación lo de “suele ser maltratado por las comisiones”? ¿Por todas? ¿Por algunas? ¿Por cuales?
  ¿Las comisiones suelen ser maltratadas por los medios de comunicación? ¿Serviría como afirmación en la misma línea de lo anterior? Por lo menos cabe calificar el encabezamiento como “poco afortunado”.
  Saludos cordiales.

 • candreu Autor

  Bueno, quizá la afirmación a la que haces referencia es demasiado brusca, pero se refiere al hecho de que hay bastantes comisiones que dan poca importancia al monumento, y en momentos de crisis como el actual, lo que hacen es reducir el presupuesto del mismo en lugar de bajar otras partidas. Por supuesto que, afortunadamente, no todas actúan así, y hay casos en que se valora como debe ser al monumento.

  El motivo del “sensacionalismo” de la entradilla ha sido introducir el clima de debate que propone la Taula de Serrans. Mis disculpas si he ofendido a alguien.

 • malaltdefalles

  nexus, si ets el nexus que crec, saps tan bé com jo que a una majoria de les comisssions el cadafal els importa ben poc. És una realitat que es demostra quan destrocen els ninots, claven els premis, saquegen el cadafal… i quan el monument és una mera excusa per bufar-se.

  Afortunadament, com bé diu candreu, hi ha altres comissions que vos preocupeu del veritable eix central de la festa, que és el cadafal.

 • nexus

  Totalmente de acuerdo Javi. Simplemente deseaba una no generalización en la entradilla de Candreu:
  “El monument sol ser maltractat per les comissions.”
  Va en la dinámica que tanto se usa en medios de comunicación, como por ejemplo: “Los falleros dejan las calles llenas de suciedad tras una verbena” No es así. ¿Que falleros dejan las calles llenas de suciedad? El meter a un colectivo en una generalización es dañino de per se. De acuerdo con los debates, de acuerdo con el respeto al monumento, pero puntualicemos quienes no respetan, quienes saquean, quienes se bufan… Ha costado eliminar tonterias del tipo catalanes tacaños, aragoneses tozudos, madrileños chulos… Lo que haga la mayoría no es lo que hace la totalidad. Sin acritud, las generalizaciones no me han gustado nunca ni me gustarán.
  Un abrazo Javi.
  (si, soy el nexus que conoces)

 • excessos

  Dijous és el sopar, però crec que és només per als convidats de l’enginy i la gràcia. Després la tertúlia, que crec que la donen per música i falles ràdio… Estarem atents a veure com tracten el tema monument i inclús el tema crítica, que a més deuria ser el més important i més, en temps de crisi (no al contrari).

  Deurien els artistes ser més crítics en les situacions quotidianes del dia a dia, (implicats en moviments de denuncia social i ideològica)
  i que a les nostres comissions ens bolcaren en els monuments, com a màxima del nostre art autòcton.

  Mireu l’article d’excessos on parlem que en temps de crisi, on encara més, cal apostar pel monument i la seua crítica.: (http://cat.bloctum.com/excessosfallers/2009/07/07/lart-efimer-america/)
  Excessos: (http://cat.bloctum.com/excessosfallers)

Los comentarios están cerrados.