Uns premis de fogueres molt fallers

fogueresEls premis de les fogueres d’Alacant d’enguany estan plagats de monuments realitzats per artistes fallers. I no és d’estranyar, ja que d’un total de 180 fogueres plantades, la tercera part són obra d’escultors del Gremi d’Artistes Fallers de València, als quals cal sumar uns quants pertanyents al de Borriana. Sense anar més lluny, el primer premi de la secció especial de fogueres va ser construït per Vicente Martínez Aparici (Foguera Florida-Portazgo), mentre que Bernardo Estela és l’autor de la foguera infantil guanyadora de la màxima categoria (Foguera Gran Via-La Ceràmica).

En efecte, la presència d’artistes fallers a les festes alacantines cada vegada és més alta i de més notorietat. En els premis de secció especial adulta trobem noms com Pere Baenas (2n premi amb la Foguera de Carolines Altes), Manolo García (3r premi amb la Foguera Hernán Cortés), Vicente Llácer (5t premi amb Altozano), Pedro Santaeulalia (7é premi amb Séneca-Autobusos), Daniel Jiménez (8é amb Mercat Central) i Paco López (10é amb Sant Blai Alt). En la primera categoria el guanyador és un altre artista faller, Xavier Herrero (Foguera Sant Blai-La Torreta), al qual li seguixen dos més:  Fede Ferrer (Foguerer-Carolines) i Paco López (Parc de les Avingudes). Per altra banda, Paco Roca ha aconseguit el primer premi de la categoria segona amb la foguera de Tómbola, mentre que Paco López amb un altre monument en Plaça de Santa Maria triomfa en la tercera.

Quant a les fogueres infantils, en la secció especial tenim a banda de l’esmentat Bernardo Estela, a Salvador Dolz (2n premi amb Foguera Séneca-Autobusos) , Javi Fernández (3r amb la Foguera Hernán Cortés), Sergio Amar (4t amb Altoza) i Salvador Fenoll (Florida-Portazgo). En la primera categoria guanya l’artista faller José Gallego (Foguera Sant Blai-La Torreta) i en la segona els encarregats de la falleta infantil de l’Ajuntament de València 2010, Ceballos i Sanabria (Foguera Baver-Els Antigons). Altres artistes fallers en la llista de premis infantils són Enrique Burriel (4t premi de la secció 1a), José Ginestar (4t premi de la secció 2a),  Diego Palacios (3r premi de la secció 3a i 1r de la 5a), Carlos Villanueva (2n premi de la secció 3a i també 2n de la 6a),  José Manuel Mora (3r premi de la secció 5a) i Juan Ruiz (1r premi de la secció 6a).

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar