Pirotècnia sense additius la vespra del Corpus

Si t’agrada la pirotècnia sense conservants i colorants, açò t’encantarà. La vespra del Corpus, és a dir, el 13 de juny, tindrà lloc el vuité engraellat de la Falla Alm. Cadarso-Comte d’Altea. Este antic espectacle pirotècnic, precursor de l’actual mascletà, començarà a les huit de la vesprada de la mà del coeter Joan Garcia i Estellés i la Colla d’Engraellat. La pirotècnia Vicente Caballer s’encarregarà dels morterets i les cantarelles. S’espera que la fallera major de València i la seua Cort d’Honor assistisquen a l’acte.

Com s’ha dit adés, la traca en engraellat és una especialitat pirotècnia anterior a la mascletà. El seu dispar es fa a mà, sense elements mecànics ni electrònics, i el soroll de les explosions intenta buscar una harmonia semblant a una partitura musical. La pólvora utilitzada es pràcticament pura, a diferència de la utilitzada en altres dispars pirotècnics. Enguany s’utilitzaran unes 500 peces, entre morterers i cantarelles, construïts com fa segles.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar