Pirotècnia sense additius la vespra del Corpus

Si t’agrada la pirotècnia sense conservants i colorants, açò t’encantarà. La vespra del Corpus, és a dir, el 13 de juny, tindrà lloc el vuité engraellat de la Falla Alm. Cadarso-Comte d’Altea. Este antic espectacle pirotècnic, precursor de l’actual mascletà, començarà a les huit de la vesprada de la mà del coeter Joan Garcia i Estellés i la Colla d’Engraellat. La pirotècnia Vicente Caballer s’encarregarà dels morterets i les cantarelles. S’espera que la fallera major de València i la seua Cort d’Honor assistisquen a l’acte.

Com s’ha dit adés, la traca en engraellat és una especialitat pirotècnia anterior a la mascletà. El seu dispar es fa a mà, sense elements mecànics ni electrònics, i el soroll de les explosions intenta buscar una harmonia semblant a una partitura musical. La pólvora utilitzada es pràcticament pura, a diferència de la utilitzada en altres dispars pirotècnics. Enguany s’utilitzaran unes 500 peces, entre morterers i cantarelles, construïts com fa segles.