Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Ninots indultats?

Ritme, bous i nous llibres a les Exaltacions

fmvLes exaltacions de les falleres majors de València sempre donen molt per a escriure Les de Marta Agustín i María Berbel, celebrades passats divendres i dissabte, no anavan a ser menys, i molts mitjans s’han afanyat a publicar articles on es parla des del color verd aigua marina del vestit de Marta fins a les al·lusions taurines del seu mantenidor, el torero Enrique Ponce, passant per la “publicitat subliminal” del futur llibre sobre les falleres majors infantils de València de Julio Tormo, el mantenidor de María.

El mitjà que més notícies ha publicat sobre les exaltacions ha sigut, com sempre, Fallas.com: 13 entrades en total per als dos actes. Amb abundant material gràfic, la web oficial de Junta Central Fallera conta amb pèls i senyals la crònica dels actes, això sí, sempre des d’un punt de vista on tot és preciós i meravellós. En número de notícies li xafa els talons Actualidad Fallera, que amb 10 va fer una “retransmissió en directe” del que va passar al Palau de la Música. També incloen moltes fotografies i fins i tot algun vídeo. Altres mitjans no especialistes en falles con Levante-EMV i Las Provincias publiquen les seues cròniques, però les resumixen en dos o tres articles, ideals per als qui vulguen saber què va passar i no tinguen molt de temps per a llegir.

Per altra banda, alguns blogs fallers s’han fet ressò dels esdeveniments. Javier Mesa ha fet un breu resum dels mateixos amb algunes fotos pròpies, i Fiesta Fallera es mostra crític amb alguns detalls com la dificultat per a aconseguir entrades o l’excessiu temps que Ponce va parlar de bous.

Foto: Fallas.com