L’horòscop segons Duc de Gaeta

¿Preocupat pel futur de les Falles, per culpa dels problemes dels casals, de la SGAE, etc.? Tranquil, que en Duc de Gaeta-Pobla de Farnals posaran en marxa l’horòscop faller en la falla que plantarà Pedro Santaeulalia, i que va ser presentada ahir al casal junt a la infantil de Paco Jiménez. De pas i a banda de l’acte pròpiament dit, es va comentar entre el públic que la revista Cendra està a punt d’eixir del forn (xafardejos de bona font, o siga que seran veritat).

En efecte, la nit del 15 de gener, el casal de la Falla Duc de Gaeta va omplir-se de gom a gom amb motiu de la presentació de les maquetes i els esbossos dels monuments per a 2009. El gran serà obra de l’arxiguanyador de la secció especial Pedro Santaeulalia, qui plantarà una falla de 83.000 euros dins de la secció 1a-A i amb el lema L’horòscop faller. En ella apareixeran els 12 signes zodiacals i les estacions de l’any en relació amb la nostra festa.

Quant a la falleta infantil, tractarà la història de la pintura. El seu lema és La història a colp de pinzell i el seu artista, Paco Jiménez, la recorrerà des de les pintures de les cavernes fins a l’actualitat. El monument entrarà dins de la sección primera i té un pressupost de 17.000 euros.

L’acte va estar presidit per les falleres majors de la comissió, Mari Carmen Villate Sáinz de Leciñana i la xiqueta Marta Alfonso Gimeno, sense faltar els seus respectius presidents, Marcos Soriano Soriano i Víctor Alcañiz Olmos.

(Si les fotos et resulten xicotetes, pots canviar-te les ulleres o fer clic sobre elles per a ampliar-les)